İYİ Partili Erhan Usta Bafra'yı ziyaret etti

​​​​​​​İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bafra ilçesini ziyaret etti.

A+A-

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bafra ilçesini ziyaret etti.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve beraberindekilerle partisinin Bafra İlçe Başkanlığını ziyaret eden Usta, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz ve ilçe yönetimi ile bir araya geldi.

Usta, burada yaptığı konuşmada, il il dolaştıklarını ve vatandaşın, esnafın sorunlarını dinlediklerini söyledi.

İyi Parti Bafra İlçe Başkanlığına yapılan ziyarette konuşmasını yapan İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz;

‘’Erhan Usta Kimdir? Erhan Usta Samsun siyasetinde, Türkiye siyasetinde bir markadır. Erhan Usta her bulunduğu siyasi platform da Samsun siyasetinde, Samsun’un haklarını savunan Türkiye’de ki Sivil Toplum Örgütlerinin, vatandaşlarımızın her türlü haklarını savunan bir siyasetçimiz. İyi Parti’de de bundan sonra ki süreçte Samsun siyasetinde ne kadar önem verdiyse İyi Parti’ye de o şekilde bu zamana kadar önem veriyor, bundan sonra ki süreçte de Ak Parti hükümetinin 18 yıldır tahrip ettiği ülke ekonomisinin inşallah İyi Parti iktidarında da Sayın Genel Başkan Yardımcımızın sayesinde de düzlüğe çıkartacak bir kişidir Erhan Usta’’ ifadelerine yer verdi.

İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise yaptığı konuşmada;

‘’Ayın 25’inde meclis açılacak ve teşkilatlara peş peşe tanışma ziyaretleri başlattık. Pazartesi iç kısımdaydık, bugün de bu taraftan başladık. Teşkilatlarımız ile kaynaşma amacıyla yapılmıştır bu toplantılar. İnşallah ilerleyen günlerde tekrar çalışma yapacağız Bafra’da. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum’’ dedi.

 İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı konuşmada;

‘’ Çok değerli başkanlarım, katılımcılarımız ve değerli Bafralı hemşerilerim. Bu sıcak karşılama için çok teşekkür ederiz.

Biz Bafra'yı hep sevdik Bafralılar da bizi sevdi, onlara minnettarız.

Bafra'nın çok ayrı yeri var bizde de.

İşi geriye doğru götürdüğümüzde 12 Eylül öncesine yani bizim Havzanın durumunu biraz düşünürseniz o zaman Bafra hep kurtarıcı gözüyle bakılmış bir yerdir. Siyasetinde kalbinin attığı bir yer, o anlamda Bafra, Samsun siyaseti açısından da son derece önemli, tabii Türkiye'nin genel bir manzarasına baktığımızda bunları hepimiz yaşıyoruz çok da birbirimize bakacağımız bir şey yok.

18 yıllık AK Parti iktidarından geliyoruz hala daha bu hükümet devam ediyor fakat baktığımızda ekonomiden sosyal meselelere kadar dış politikadan coğrafyada yaşanan meselelere kadar birçok konuda Türkiye'nin tıkandığını görüyoruz.

Bu çok net bir şekilde yaşıyoruz. Dış politikada bakıyorsunuz Türkiye bir yandan öbür tarafa savruluyor bir bakıyorsunuz ki ülkede savaşın eşiğine geliyoruz, ertesi gün farklı bir şey oluyor derken derken böyle bir dış politika atmosferi var.

Tabii şu anda ABD de bugün itibari ile başkanları değişti. Bir başkan değişimi var Sayın Cumhurbaşkanımız Amerikan eski başkanı ile kişisel ilişkiler üzerine bir dış politika yürütüyordu. Tabii bu çok alışıla gelmiş bir şey değil Amerika ve bizim açımızdan. Çünkü orada daha kurumsal kurumlar üzerine yürüyecek bir politika Türkiye'de ona adapte olması gerekir. Tabi biz İyi Parti olarak Türkiye'nin her yerinde menfaatlerini savunuyoruz iç politikadaki rekabetimiz yerine göre çekişmelerimiz, eleştirilerimiz ayrı bir şeydir ama dış politika ülkemizin milletimizin devletimizin menfaatine gözetme konusunda ki tutumumuz herkes tarafından biliniyor. Milli duruşu olan bir siyasi partinin temsilcileriyiz bizler ama Türkiye'deki ekonomik sıkıntıları pandemiye bağlarsak yanlış bir teşhis yapmış oluruz. Teşhis yanlış olunca tedavisi yanlış olur.

Bugün bu hükümet bu yanlışın içinde bilerek ya da bilmeyerek yani sanki her şeyin pandemiden önce güllük gülistanlıkmış ‘pandemi geldi ekonomi bozuldu’ böyle bir şey yok. 2019 yılında Türkiye sadece 0,9 büyüklüğünde yani %1 in altında büyümesi var. 2019 yılında pandemi mi vardı arkadaşlar tabi ki de yoktu. Yanlış politikalar Türkiye ekonomisine belli bir noktaya kadar getirdi tıkadı, sıkıntılar çok önceden başladı. Bunların değerlendirilmesi değişik platformlarında meclis başta olmak üzere defalarca yaptık fakat hükümet kulak asmadı ve yapısal bir tıkanıklık vardı bu yapısal tıkanıklık reformlarla açılabilirdi. Bugün 150 milyar TL'ye çıkmış bir çiftçi borcu var ve özellikle tarım Kredi kooperatifleri çiftçinin artık gırtlağına bastırdı.

Geliyoruz %30 %40 faiz oranları olduğu bir ortamda yaşıyor bunlar çok acı dünyada faizin sıfıra yakın olduğu enflasyonun yüzde birler de 2’ler de bizim gibi ülkelerde yüzde üçlerde olduğu bir ortamda en son makyajlı TÜİK rakamlarına göre bile tüketici fiyat endeksi ne 14,6 oldu. Üretici fiyatları ise %25 oldu yüzde yirmi beş enflasyon bugün bütün dünya yan yana gelse enflasyon yapmaya çalışsa yüzde yirmi beş enflasyon hiçbir ülke yapamaz çünkü dünya projektörü enflasyonun müsait değil. Böyle bir ortamda %25 enflasyonu becermiş bir iktidar tarafından yönetiliyor dolayısıyla bu tıkanıklığın açılması lazım fakirlik yani bundan 10 yıl önce Türkiye tartışan Türkiye bugün fakirlik tuzağına kurmayı düşünüyor yoksulluk almış başını gitmiş cumhurbaşkanlığı programındaki cumhurbaşkanlığı verisine göre Türkiye'de 2019 yılında topluma yüzde 21,3 yoksul böyle bir ülkede yaşıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum