İSVİÇRE: 2 - FRANSA: 5

İSVİÇRE: 2 - FRANSA: 5

2014 Dünya Kupası E Grubu maçında bu akşam İsviçre ile Fransa karşı karşıya geldi. Mücadelede Fransa’nın 5-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

A+A-

Arena Fonte Nova’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 3 golle geçti. 8. dakikada Giroud arkasına hareketlenince ayağı Von Bergen'in suratına geldi ve İsviçreli oyuncu yerde kaldı. Saha içinde tedavisi başlayan oyuncu sahayı terk etmek zorunda kaldı. Von Bergen’in yerine Senderos girdi. 17. dakikada sağ köşeden kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde Giroud’un kafa vuruşunda top ağlara buluştu. Fransa 1-0 öne geçti fakat 2. gol hemen ardından geldi. 18. dakikada Benzema’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Matuidi, dar açıya rağmen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (0-2) Fransa’nın 3. golü ise 41. dakikada Valbuena’dan geldi. Sol kanattan Giroud'un arka direğe bıraktığı topu Valbuena ağlara gönderdi ve karşılaşmanın ilk yarısı Fransa’nın 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Mücadelenin ikinci yarısı da bol gollü geçti. 67. dakikada Pogba'nın sağ kanattan pasında topla buluşan Benzema meşin yuvarlağı ağlara göndererek durumu 4-0 yaptı. Ardından 73. dakikada Benzema'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sissoko meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 5’e çıkardı. (0-5) İsviçre ise 81. dakikada Dzemaili ile ilk golünü kaydetti. Dzemaili, ceza sahası gerisinden kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderdi. (1-5) İsviçre çok geçmeden 2. golü de atmayı başardı. 87. dakikada Gökhan İnler'in pasında savunmanın arkasında sarkan Xhaka topu ağlara gönderdi. (2-5) 90+3. dakikada ise Benzema topu ağlara gönderdi ama öncesinde hakem maçın bitiş düdüğünü çaldığı için ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Karşılaşma 5-2 Fransa üstünlüğü ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.