İskender Akbulut; Bafra Hali OSB’den daha çok üretim yapıyor

Bafra Sebze ve Meyve Hali Başkanı İskender, Türkiye’de en geri kalmış bölge burası. Bafra’nın ekonomisinin döndüğü alan burası” dedi.

A+A-

Bafra Sebze ve Meyve Hali Başkanı İskender, Türkiye’de en geri kalmış bölge burası. Bafra’nın ekonomisinin döndüğü alan burası” dedi.

Bafra Sebze ve Meyve Hali Başkanı İskender Akbulut Bafra55.net Genel Koordinatörü Abdullah Özdemir’in sorularını yanıtlayarak şu ifadelere yer verdi.  Bafra halinde alan yetersizliğinden dolayı birçok halci dışarı çıktı.  

YETKİLİLER 20 YILDIR SÖZ VERİYORLAR

Yetkililerin 20 yıldır söz verdiğini aktaran Akbulut, her gelenin söz verdiğini de aktararak yeni bir projenin geldiğini söyledi. Yeni projede 120 dükkan yapılması bizim esnafımızı zarara sokar. Burada ki dükkan sayısının arttırılmamasını talep ediyoruz.

ANTALYA, ADANA, MERSİN BURSA’DAN SONRA BAFRA GELİYOR

Bafra Hali bölgeye 10 ay katma değer üretiyor. Bunun daha düzenli çoğalması için halin biran önce yapılması lazım bunun da en son teknolojiye yakın olması lazım. İhracatçı geliyor, ihracat yapmaya kalkıyoruz adam ön soğutma diyor ben kendimi soğutamıyorum ısıtamıyorum onların ürünlerini nereden soğutacağım”

BAFRA’DA ARTIK DOMATES ÜRETİLMİYOR

Bafra’nın domates ovasını olduğunu artık Bafra’da domates üretilmediğini de söyleten Başkan Akbulut, “Bafra Halin de 50 kamyon domates yüklendiğini biliyorum. Kavun olmamaya dönüyor, biber de ekilmemeye başlandı. Çeltik ilaçlarından ova işlevini yitirmiş hale gelecek. Rusya, Amerika bütün geliştirdiği silahları orta doğuda deniyor, Bafra’da onun gibi bir şey bütün ilaçlar burada deneniyor. Çeltiğe bir ilaç atılırdı şimdi 4 ilaç atılıyor.

HABER : Emre Şahinol
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum