Belediyede çalışan İşçi Muhtarlara şok! 'Ya muhtarlık, ya iş'

Belediyede çalışan İşçi Muhtarlara şok! 'Ya muhtarlık, ya iş'

Samsun Büyükşehir Belediyesi, belediye çalışan ve muhtar seçilenlere 'Ya muhtarlık, ya iş' tebligatı çekti.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi, belediye çalışan ve muhtar seçilenlere 'Ya muhtarlık, ya iş' tebligatı çekti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçiminde muhtar seçilen belediyedeki memur ve işçilere, muhtar olarak görevlerine devam etmeleri halinde iş sözleşmelerinin sonlandırılacağını duyurdu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram imzalı tebligatta, yerel seçimde muhtar seçilen belediye çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün, işçi personelin muhtarlık seçimini kazanması halinde kamu görevinden ayrılması ile ilgili görüş yazısı gönderildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazıda, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve muhtar seçilen çalışanlara 15 gün içerisinde tercih yapmaları uyarısı yapılarak, "Mahalli İdiraler ve Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi hakkında kanunun 17. maddesinde, milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği ile muhtarlık bir şahıs uhdesinde birleşemez. Bu görevlerin birisinde bulunanlardan bir diğerine seçilenler, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde tercih haklarını kullanırlar denilmektedir. Bu itibarla işçi ve memur personel arasında muhtarlık seçimleri sonucunda muhtar olarak seçilen personelin, muhtar olarak görevine devam etmeyi tercih etmesi durumunda iş sözleşmesinin sonlandırılması gerekmektedir" denildi.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum