İNTERYA'ya bir destekte AK parti ilçe başkanından geldi

İNTERYA'ya bir destekte AK parti ilçe başkanından geldi

Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, özellikle gençler arasında son günlerde kullanımı oldukça artan ve halk arasında bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu kullanımına dikkat çekti.

A+A-

Yurduseven konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ülke genelinde ve Bafra’da son yıllar içerisinde madde bağımlılığının önemli bir artış gösterdiğini belirtti. Yurduseven; “Ülkemizde son günlerde yaygınlaşan, beyinde ve vücutta kalıcı tahribat yapan uyuşturucu madde bonzai konusunda kaygı ve endişelerimiz günden güne artıyor. Uyuşturucu kullanımı insan sağlığı için ciddi bir sorun ve tehlikedir. Uyuşturucu maddelere ilginin her geçen gün arttığını ve çok küçük yaşlara kadar düştüğünü görmekteyiz. İlçemizin tabiatı ve güzelliğinin aksine bir durum olarak gördüğümüz bu durum ne kadar üzücü olsa da yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz. İlçemizde birçok gencimizin bonzai kullandığı ve satışını yaptığı dilden dile konuşulmakta” dedi. 
Yurduseven açıklamasında "Gençlik ölmesin" diyerek “Umutlu yarınlar için sağlıklı bilinçli bir nesil yetiştirmeliyiz. Uyuşturucu kullanan gençlere ailelerinin yaklaşımı çok önemlidir. Her aile çocuğu ile yakından ilgilenmeli, varsa etraflarında bu mel'un yabancı maddeyi kullanan dışlamak yerine tedavileri için destekleyici bilince sahip olmalıdır. Basılı ve görsel medyanın bu konudaki tutumu da çok önemli. Yapılan yayın ve haberlerde azami hassasiyet gösterilmeli. Ayrıca Yüce dinimiz İslam insan sağlığına büyük önem vermiş, beden ve ruh sağlımıza zarar veren şeylerin içilmesini, kullanılmasını ve hangi yoldan olursa olsun vücuda alınmasını kesinlikle yasaklamıştır. Peygamber efendimiz (s.a.v) "İçkiden sakının, çünkü o bütün kötülüklerin anasıdır" demiştir. Yine başka bir hadiste “Azı sarhoş edenin çoğu da haramdır” buyurarak pek çok kötülüğün ortaya çıkmasının sebebini bu tür uyuşturucular olduğunu belirtmiştir. Buna rağmen ülkemizde bu tür maddelerin kullanımının bu kadar çok olması son derece üzücü ve düşündürücüdür. Uyuşturucu maddelerin gençlere bu kadar kolay ulaştırılmasının önünün bir an önce kesilmelidir. Bunun için de Ak Parti Ailesi olarak üzerimize düşeni yapmaya, ailelerimizin, gençlerimizin ve devlet kurumları düzeyinde her türlü işbirliğine hazırız. Gençlerimizi zehirleyen, ölümlerine sebep olan, kendilerine, çevrelerine, ailelerine zarar veren bonzai ve her türlü uyuşturucu maddeye "Hayır" diyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.