İNTERYA: BASIN OLARAK DİM DİK DEMOKRASİNİN YANINDA OLDUK

İNTERYA: BASIN OLARAK DİM DİK DEMOKRASİNİN YANINDA OLDUK

Kısa adı İNTERYA olan İnternet Yayıncılığı ve Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Hazır ve yönetim kurulu üyeleri demokrasiye karşı darbe girişimi hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

A+A-

Aşağıda isimleri olan İNTERYA bünyesinde üye olarak yer alan basın kuruluşları:

www.bafra55.net

www.haberovasi.com

www.brthaber.com

www.bafravip.com

www.samsuntekhaber.com

www.bafraaltınova.com

www.bafra2000tv.com

www.karadenizhaber.tc.

www.bafratv.com

www.berekethaber.com

internet haber siteleri

Altınova gazetesi

Kızılırmak Gazetesi

Samsun tek haber gazetesi

Yedi kemer Dergisi

Haber ovası dergisi

Gönül Köprüsü Dergisi

Gazete ve dergileri

BRT FM RADYOSU

BARIŞ FM RADYOSU

Radyoları

Ve ilçemizde yayın yapan tüm basın kuruluşları ile basın temsilcilerinin millet iradesine ve demokrasiye karşı darbe girişiminde net bir tavır almış bu anlamda halkımızın yanında yer alarak  yayınlar yapmış, demokrasinin, hukukun ve milletimizin yanında yer almıştır. İlçemiz basınımız yanında ülkemizde ki basın kuruluşlarının da aynı tavrı gösterdiğini gördük.

Dün Gece Halkımızın üstüne kurşun sıkılmış, başta kurtuluş savaşımızı yürütmüş gazi meclisimiz ve devlet kuruluşlarımız bombalanmış 162 evladımız şehit olmuş 2.000’ne yakın vatandaşımız yaralanmıştır.

Öncelikle şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ihanete karşı dik duruş gösteren demokrasiyi savunan herkese teşekkür ediyoruz.

Dün gece Milletimiz sokaklarda istiklaline sahip çıkarken milletin vekilleri ise TBMM’de istiklalimize demokrasiye, milli iradesine sımsıkı sarılmıştır.  Tarih bu yüce Gazi Meclis'i bir kez daha yazmıştır. Milletimizden sonra en büyük övgüyü bu Gazi Meclisimiz hak etmiştir. Parti ayrımı yapmaksızın, bu yüce Meclis'in her bir milletvekilini tebrik ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, siyasi partilerimize, partilerin genel başkanları olan Başbakan ve AK parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na,  Kahraman polislerimize, Peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı, her subayının, her astsubayının, uzman er, erbaşına teşekkür ediyoruz.  Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarına, medya temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine dünyanın her yerinde bayraklarını alıp, sokağa çıkan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, teşekkür ediyoruz.

Bu hain girişim Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir çetenin yaptığı iştir. Silahlı Kuvvetlerin tamamını bu işle suçlamak doğru olmaz düşüncesini taşımaktayız.

Bu darbe girişimini planlayan içinde olan ve uygulamaya kalkan kim varsa hepsinin adalet önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz.

İNTERYA

İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği

Yönetim Kurulu

Adnan Hazır

Nihat Kale

İbrahim Ünlü

Tahsin Kurumahmutoğlu

Çağatay Durmuş

Adem Dilek

Vural Yeşilyurt

Haydar Yıldırım

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.