İNSAN TİCARETİNE 8 GÖZALTI

İNSAN TİCARETİNE 8 GÖZALTI

Samsun'da ihbar üzerine insan ticaretine yönelik düzenlenen operasyonda bir kilisenin pastörünün de yer aldığı 8 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi'nde bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine eve baskın düzenleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, evde bulunan İran uyruklu 19 yaşındaki H.G. adlı kadının vizesinin geçtiğini tespit etti. Vizesi geçtiği için hakkında işlem yapılan İranlı H.G., polise verdiği ifadede, kendisinin pasaportuna el konulduğunu ve fuhuş için pazarlandığını iddia etti.
Çalıştığı işyerlerinde ve kaldığı evde kendisinin fuhşa zorlandığını iddia eden H.G.'nin ifadesi doğrultusunda Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma derinleştirildi ve insan ticaretine yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Samsun'da faaliyet gösteren bir kilisenin pastörü olduğu ileri sürülen O.B. ile birlikte Rus uyruklu R.H. adlı bayan, Y.H., A.B.T., T.C. adlı Türk bayanlar ile H.V., A.A. ve Ö.F.Ş. adlı şahıslar gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu'nda sorgulanan 8 kişinin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 80. maddesi gereği haklarında ‘insan ticareti’ suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.