İnayet Topçuoğlu Hastanesinde Doğum Heyecanı

İnayet Topçuoğlu Hastanesinde Doğum Heyecanı

İnayet Topçuoğlu Hastanesinde Doğum Heyecanı

A+A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkamil ilçesi Göllüce Mahallesinde tam teşekküllü hastaneye dönüştürülen İnayet Topçuoğlu Hastanesinde ilk doğum gerçekleşti.
Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’de her alanda hizmet vermeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dezavantajlı bölgelerde vatandaşların sağlık noktasında yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şahin, belediye bünyesinde bulunan ve daha önce “Tıp merkezi” olarak hizmet veren İnayet Topçuoğlu Hastanesini tam teşekküllü hastaneye çevirdi.
Göz, doğum, yoğun bakım, ameliyathane, çocuk cerrahisi, fizik tedavi, kbb, diş ve daha bir çok alanda polikliniği bulunan hastanede ilk doğum gerçekleşti. Sezeryan ile yapılan doğumla 3 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen erkek bebek ve annenin sağlık durumu iyi.
“HOŞGELDİN MİNİK HEMŞEHRİM”
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca yaklaşık bir yıldır ilçe ve merkezde devam eden “Hoşgeldin Minik Hemşehrim” projesi kapsamında ilk doğum hediyesi olarak bebeğe, zıbın takımı, battaniye, çocuk bezi, çanta ile termometre gibi eşyaları içeren bir paket hediye edildi.
Hediyeyi takdim eden Hastanenin Başhekimi Dr. Gökhan Karalar, anne ve babaya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Anne Badegül Çakmak ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Karalar, şöyle konuştu:
“Yeni hastaneye dönüştük tıp merkezinden, 128 yataklı bir hastaneye teşekkül ettirdik. Bunu içerisinde yeni doğan ünitelerimiz, yoğun bakım ünitelerimiz, ameliyathanelerimiz, doğumhanemiz, hasta yatış kartlarımız var. Ayrıca acil hizmeti sunduğumuz 16 kişilik bir yatak ünitemiz mevcut. Hastanemizde bölge halkına hizmet edecek tüm tıbbı teknik donanım ve personel açısından hiçbir eksiğimiz yok. Kadın doğum, genel cerrahi ve ortopedi açısından orta ölçekli bir çok ameliyatı gerçekleştirmekteyiz.”
Obezite, fıtık, safra kesesi, ortopedi ve kadın doğum açısından ilk ameliyatların yapıldığını anlatan Karadağ, 11 polikliniğiyle hizmet veren hastanede ameliyat olan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
GÜNDE ’BİN 100’ HASTAYA HİZMET VERİLİYOR
Polikliniklerin günde yaklaşık “bin 100” civarı hastaya hizmet verdiğini vurgulayan Karalar, “Bunların içerisinde yoğun bakım hastalarımız dahil değil. Ayaktan gelen poliklinik hastalarımız dahil” dedi.
Bölge halkının verilen hizmetten dolayı çok memnun olduğunu dile getirdiklerini aktaran Karalar, bölgede daha önce böyle hizmet veren bir hastanenin bulunmadığını bildirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesi olarak bu açığı büyük miktarda kapattıklarına işaret eden Karalar, “Çünkü bu bölgede kadın doğum hastanesine gitmek veya çocuk hastanesine gitmek hem zaman kaybı hem de maddi olarak hastalara külfet getiriyor. Bu bölgedeki hastaların o külfetini biz bir şekilde çözmüş olduk” diye konuştu.
Anne Badegül Çakmak da verilen hizmetten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, başta Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Baba Ahmet ise bölgeden doğum hastanesine gitmenin çok sıkıntılı olduğunu, hem maddi hem manevi külfet getirdiğini ifade ederek, “Bu hastane sayesinde bu külfetten kurtulduk. İki çocuğum var bu üçüncü. Doğum hastanesi çok uzak. Ulaşım noktasında çok sıkıntı çekiyorduk. Ancak bu hastane sayesinde bundan kurtulduk. Hem doktorlar hem de personellerin hizmetinde çok memnun kaldık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.