İMKB ŞEHİT EROL HASPULAT YİBO’DA TUBİTAK BİLİM FUARI

İMKB ŞEHİT EROL HASPULAT YİBO’DA TUBİTAK BİLİM FUARI

İMKB Şehit Erol Haspulat YBO, MEB ve TÜBİTAK arasında imzalanan 4006 Bilim Fuarı açıldı.

A+A-

Bafra ilçesinin Çetinkaya Mahallesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan 4006 Bilim fuarının açılışı, İMKB Şehit Erol Haspulat YBO’da gerçekleştirildi.

      55 öğrenci ve 7 proje danışanı öğretmenden oluşan TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında, 52 proje hayata geçirilip fuarda sergilendi.  

      İMKB Şehit Erol Haspulat YİBO’nun salonunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına; Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, Çetinkaya Beldesi eski Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve öğrenci velileri katıldı.

                                 TÜBİTAK BİLİM FUARI İLGİ GÖRDÜ

       Saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu. Anasınıfının gösterisi, hızlı köpük deneyi ve ilkokul öğrencilerinin gösterisi ilgi gördü.

       Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, “Bafra Cumhuriyet Ortaokulu ile başlayıp, Bafra Atatürk Ortaokulu devam eden TÜBİTAK Bilim Fuarı bugün burada ortaokulunun seviyesinin üçüncüsü İMKB Şehit Erol Haspulat YBO tarafından yapılıyor.1 Haziran 2015 tarihinde Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi ile bu sene ilçemizde açılmış olan Bilim Fuarlarını tamamlamış olacağız. Bilim Fuarları tamamen okulumuzdaki öğrencilerin yapmış olduğu etkinliklerin, çalışmaların gösteriş şovu olur. Bunu hazırlamada emeği olan tüm öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Öğrenci arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

         Açılış kurdelesini;  Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, Çetinkaya Beldesi eski Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun ve okul müdürü Cavit Ovalı birlikte kesti.

         Sergide erozyonun sebeplerini anlatan projelerden, hızlı trenin çalışmasını anlatan projelere kadar birçok proje sunuldu.

         İMKB Şehit Erol Haspulat YBO Müdürü Cavit Ovalı yaptığı açıklamada, “Bu projenin amacı, TÜBİTAK katkılarıyla düzenlenen 4006 Bilim Fuarı bir sergidir. Burada öğrencileri yarıştırmaktan çok, bir şeyler üretmektir. Bizim ürettiğimiz bu projeler, topluma, öğrencilerimize ve diğer bazı kurumlara örnek olması amacıyla, yapılan bir projedir. Okulumuzda 250 öğrenci var. Projemizde, 55 öğrencimizle,52 projede çalıştık. Projelerde yer alan ve bu fuar için çalışma yapan öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum. Fuarımız 2 gün boyunca açık kalacaktır” diye konuştu.

          2 gün açık kalacak olan Bilim Fuarında, öğrencilerin yaptıkları ilginç çalışmalar hakkında fuarı gezenler bilgi aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.