İMDAT AKAY ÜYELERİMİZ ZOR DURUMDA

İMDAT AKAY ÜYELERİMİZ ZOR DURUMDA

Bafra Berberler ve Kuaförler odası Başkanı İmdat Akay Bafra’da faaliyet gösteren üyelerimiz zor durumda. Acil çözüm bekliyoruz.

A+A-

Korana virüsü berberlerin işlerini alt üst etti.
Bafra Berberler ve Kuaförler odası Başkanı İmdat Akay haber merkezimize yaptığı açıklamada; “Gerekli hijyen kurallarına uyan berberler çalışabilir”
Berber, kuaför ve güzellik salonu meslek mensubu olan esnafların uyması gereken kurallardan bahseden Akay hijyen kurallarına tam uyumlu her müşteri için tek kullanımlık havlu, maske ve eldiven kullanarak çalışmalarına devam etmektedir. Berberler, kuaförler ve güzellik uzmanları hijyen kurallarına uyan, sürekli elleri suyun içerisinde olan ve alkolle temas halinde olan insanlardır. Bizler virüse karşı devletimizin ve sağlık bakanlığının aldığı kararlara uymaya ve oda olarak bunu takip etmeye mecburuz. Hijyen kurallarına uyarak dükkânlarımızı, açıp çalışmak mecburiyetindeyiz. Çünkü hayat ve yaşam devam ediyor” dedi.

imdat-akay-uyelerimiz-zor-durumda.jpeg

ACİL TEDBİR ALINMASI GEREKEN MESLEK GRUBU İÇERİSİNDE YOKUZ!

Akay;“Acil tedbir alınması gereken meslek grupları içerisinde biz yokuz”
Acil tedbir alınması gereken meslek grupları içerisinde yer almadıklarına da değinen Akay, şunları söyledi:
“Devletimiz kriz masasını çok güzel bir şekilde yönetiyor. Acil tedbir alınması gereken meslek grupları içerisinde biz yokuz. Berber, kuaför ve güzellik salonu meslek mensubu olan tüm arkadaşlarımız hijyen kurallarına uygun bir şekilde mesleklerini yapmak zorundadır. Tek kullanımlık peçete, kullan at jiletler, dezenfekte edilmiş malzemeleri kullanmak zorundayız. Federasyon denetim ve yönetim kurulu olarak Ankara’da olağanüstü toplandı. Konuyu yakından takip ediyoruz. Gerekli tedbirleri alan esnaflarımızın çalışmasında bir sakınca yoktur.”

Berberler maske ve eldivenle çalışıp makas ve tarağı kolonya ile dezenfekte ediyor.
Bafra’da alınan kararların ardından berberler hijyen kurallarına dikkat ediyor. Berberler önce ellerini sabunla yıkadıktan sonra müşterilerini maske ve eldiven takarak tıraş ediyor. Tek kullanımlık peçete, havlu ve jilet kullanan berberler, birden fazla kişide kullanılan makas, tarak ve makineleri ise her kullanımdan sonra kolonya ile dezenfekte ediyor.imdat-akay-uyelerimiz-zor-durumda-001.jpeg

ESNAFA DA DESTEK BEKLİYORUZ!
Akay; Korono virüsü dolayısıyla her ne kadar üyelerimiz işyerlerini açık tutsa da vatandaş tıraş olmakta  tereddüt ediyor. Bunun sonucunda ise üyelerimizin günlük kazançları masraflarını bile karşılamıyor. Esnafımızın birçoğu kiracı, yanında çalışan sigortalılar var. Elektrik, su, doğalgaz vs. gibi giderlerin bu şartlarda altından kalkılması mümkün değil. Devletin acil bir şekilde esnafa yardımcı olmasını bekliyoruz’’ dedi.imdat-akay-uyelerimiz-zor-durumda-002.jpegimdat-akay-uyelerimiz-zor-durumda-003.jpegimdat-akay-uyelerimiz-zor-durumda-004.jpeg


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum