İMAMLARIMIZ TEMİZLİKÇİ DEĞİLDİR

İMAMLARIMIZ TEMİZLİKÇİ DEĞİLDİR

İmamlarımız Mihrap Ve Kürsü Adamıdır, Tuvalet Temizlikçisi Değildir.

A+A-

Son yıllarda Cami imamlarına yapılan haksızlıklar ve bilinmeden söylenen namaz kıldırma memuru yakıştırmasının arttığı bugünlerde, imamlarımızın ne gibi sıkıntılarının bulunduğu bilinmemektedir. Şehir ve köy camilerinde  bulunulan tuvalet ve lavaboların temizliği imam ve müezzinlerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu yakışıksız uygulama hakkında Desk ve Din Bir Genel başkanı Lütfi Şenocak bir basın açıklaması yaptı.

Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak açıklamasında ; “Türkiye genelinde cami sayıları her geçen gün halkımızın gayretli çalışmaları sayesinde artmaktadır. Camilerimizde bulunan tuvaletler ve lavabolar halkın her türlü hizmetine açık bir şekilde kullanılmaktadır. Birçok merkezi bölgede cami lavaboları ücret alınarak kullanılmaktadır. Ne yazık ki ücret alınmayan birçok cami lavaboları ve tuvaletler kullanımdan dolayı kirlenmektedir. Kirlenen lavaboların temizliği camilerde din hizmeti sunan  imam ve müezzinlerimiz tarafından temizlenmektedir.”

Şenocak ;“ Camilerin halkın ortak kullanım alanı olduğu gibi lavabolarda ortak kullanım alanıdır. Bakımı ve temizliği imam ve müezzinlerimiz tarafından değil daha çok yerel yönetimlerdeki belediyeler, muhtarlıklar ve cami yaşatma dernekleri tarafından yapılması daha uygun olacaktır. Çünkü bu kullanım alanları sadece caminin değil  halkın kullanımı için yapılmış şehir ve köy  tuvaletleridir. Dolayısıyla bakımı ve temizliği yerel yönetimler tarafından yapılmalıdır.Buraların temizliğinden cami görevlileri sorumlu tutulmamalıdır.”

Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak Lavaboların halkın kullanımında olduğunu belirterek; “İmamlarımız camilerin lavaboları ve tuvaletleri ile ilgilenmemelidirler. Her geçen gün yüksek tahsile sahip imamlarımız yetişmekte, bu arkadaşlarımız hafızlık, siyer, tashihi huruf, ilmihal, yüksek okul ve üniversite mezunlarıdır. Bu arkadaşlarımızdan cami, lavabo ve tuvalet temizleterek yararlanamayız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum