İmam Hatip Ortaokul ve Lise Kayıtları Devam Ediyor

Bafra’da İmam Hatip okulları köklü kurumsal geleneği, profesyonel öğretmen kadrosuyla eğitim vermeye ve başarılı öğrencileriyle derece kazanmaya devam ediyor.

A+A-

Geçmişten günümüze milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştiren İmam Hatip okulları ilim ve irfanın buluştuğu eğitim-öğretim vizyonuyla öğrencilerin güçlü, kişilik sahibi ve hayata pozitif bakan fertler olarak topluma katılım sağlamasına öncülük etmektedir. 2019-2020 Öğretim yılından itibaren proje okul ve sınıflarıyla, Fen ve Sosyal Bilimler programıyla adından çokça söz ettirmekte, sahip olduğu güçlü eğitim kadrosu sayesinde sosyal-kültürel-sportif ve mesleki etkinlik alanlarında il ve ülke bazında başarılar elde etmektedir.

11-076.jpg

BAFRA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu)

 

2019-2020 Öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu olarak eğitim-öğretime devam etmektedir. İl ve ülke bazında gerek sınavlar gerekse de etkinlik sahasında başarılara imza atan Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi, gelişmiş teknolojiyle donatılı eğitim ortamları, spor alanları, zengin kütüphanesi, konferans salonu, geniş mescidi ile öğrencilerin çok yönlü gelişmelerine destek olmaya devam etmektedir.

15-020.jpg

TEMİZ BİR DÜNYA

2023 eğitim vizyonuna sahip kendi branşlarında uzman 45 öğretmen kadrosuyla,

Lise müfredatına ek olarak din öğretimi fırsatı (kur’an-ı kerim, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, siyer (hz.Muhammed (s.a.v.)’in hayatı), dinler tarihi dersleri)…

Üniversiteye yönelik TYT-AYT hazırlık çalışmaları, hazırlık kursları, koçluk sistemi,

9-10-11-12 sınıf düzeyinde periyodik deneme sınıfları,

Sosyal-kültürel ve sportif alanda öğrencilere uygun etkinlikler,

Bilgi yarışmaları, münazara etkinlikleri, tiyatro çalışmaları,

Çift dil öğrenme imkanı (Arapça ve İngilizce),

96 kişilik yatılı erkek öğrenciler için 24 saat sıcak su ve beslenme dostu okul projesiyle yemekhane hizmeti, 4’er kişilik odalı pansiyonuyla,

Öğrencilere yönelik akademik konferanslar, paneller, kültür gezileri, piknikler,

Başarılı öğrencilere burs imkanıyla yüksek performansta hizmet vermektedir.

3-826.jpg

18-009.jpg

22-020.jpg

DEVAM EDEN PROJELER

  1. 1 Adet AB Projesi, 19 Adet TUBİTAK 4006 Projesi
  2. SEN VARSAN BEN DE VARIM
  3. İMAM HATİPLER GEÇMİŞİYLE BULUŞUYOR
  4. ECDADA VEFA (Belirlenen kriterler sonucunda başarılı olan ve devamsızlık yapmayan öğrencilerle birlikte ÇANAKKALE GEZİSİ yapılıyor)
  5. BAYRAĞIM, İSTİKLAL MARŞIM VE BAFRAM
  6. ATIK KAĞIT TOPLAMA PROJESİ
  7. ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR (Temiz Sınıf Projesi)
  8. ŞEHRİMİZİN MANEVİ ŞAHSİYETLERİ VE CAMİLERİ
  9. GENÇ HATİPLER VE GENÇ BİLALLER (Öğrencilerin imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık becerilerini geliştirmek ve bu konuda tecrübeli olan müftülük personeli ile gönül ve bilgi bağı kurmak)
  10. ÖĞRETMENİM HOŞGELDİN (Ev  Ziyaretleri Yapılıyor),
  11. ZEKA OYUNLARI VE HOBİ ATÖLYELERİ
  12. YOL ARKADAŞIM (Mentörlük Projesi)
  13. AYIN ERKEK ÖĞRENCİSİ
  14. DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENİYORUZ VE ÖĞRETİYORUZ

 

Bafra İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin isteğine göre sayısal, eşit ağırlık ve sözel sınıflarda eğitim isteyen her öğrenci verilen disiplinli ve başarılı eğitim ile istediği üniversiteye/mesleğe ulaşma imkanına sahip olabiliyor.

Öğrenciler Wushu, Taekvon-do, Dart, Masa Tenisi, Muay thai, Güreş ve benzeri sportif etkinlikleri donanımlı spor salonlarında tecrübe edebiliyor.

e-004.jpg

f-005.jpg

g-008.jpg

BAFRA İMAM HATİP LİSESİ 2018-2019 ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

 

8+8+8=16 İlahiyat Fakültesi

4+5=9  4 Yıllık Fakülteler (Eğitim, PDR, Özel Eğt.Öğrt., Türkçe Öğrt.)

18+15=33 Meslek Yüksek Okulları

9+2=11 Açık Öğretim Fakültesi

11  Polis Meslek Yüksek Okulu

5  Milli Savunma Üniversitesi (Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları)

4  DHBT sınavına göre din görevlisi

 

Okul müdürü sayın Recai Oruç: ‘’Değerli gönül dostlarımız, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarımıza öğrenci kayıtlarında desteklerinizi bekliyoruz. Anadolu İmam Hatip Liselerimizde Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulanmaktadır. Ders müfredatımız ve kitaplarımız Fen liseleriyle aynıdır. İmam Hatip Ortaokulları da diğer ortaokullarla aynı müfredatı okutuyor. Amacımız, milli ve manevi değerlerine bağlı, aynı zamanda akademik eğitim almış şekilde üniversitede istediği okula gidebilecek nesiller yetiştirmektedir. İmam-Hatip okullarına mezun oldukları Orta okuldan 29 Temmuz 2020 tarihine kadar tercih yapabilirler’’ dedi.

BAFRA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu)

2014 eğitim-öğretim yılında açılan Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi akademik başarıyı hedeflemekte, mesleki başarıyı önemsemektedir. Aynı zamanda alan dersleri yanında Fen ve Sosyal Bilimler programı da uygulanmaktadır.

 

‘’Üniversite hayallerin için bu kodu unutma: 59978’’

19-011.jpg

21-006.jpg

Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınırlı sayıda öğrenciyi sınavla almaktadır. Bununla birlikte nezih, hijyenik pansiyonu, doğa dostu çevresi, spor salonu, yemekhanesiyle öğrencilerin sağlıklı bir ortamda öğrenim görmelerini sağlamaktadır. Pedagojik eğitim formasyonu yüksek öğretmen kadrosu, yenilikçi ruhu, güler yüzlü idari kadrosuyla öğrencileri geleceğe güvenle hazırlamaktadır.

‘’2020-2021 için biz hazırız ya sen?’’

 

Bilgi ve ahlakta öncü, milli ve manevi değerlerine bağlı öğrenciler yetiştiren okul ilim ve hikmetin temayüz ettiği medeniyet idealini öncelemektedir.

Bununla beraber okulda öğrencilerin geleneksel-modern birçok sportif etkinliği huzur ve güven içinde tecrübe edebileceği donanımlı sosyal ortam imkanı vardır.

 

‘’HERŞEY DOĞRU TERCİHLE BAŞLAR’’

 

Bafra Kız İmam Hatip Lisesi akademik eğitime giden yolda başarının adresidir.

 

‘’Hedefimiz Parlak Bir Gelecek’’


14-025.jpg

5-406.jpg

BAFRA MİLLİ İRADE İMAM HATİP ORTAOKULU

 

2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılan Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu birçok eksiklere rağmen öğrenci, veli, öğretmen ve idareciler arasında oluşan ekip ruhu ve dayanışmayla tüm olumsuzlukları yenerek başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirerek hizmete devam etmektedir.

İlk yılında 226 öğrenci, 27 öğretmen  ve 4 yardımcı personeli ile hizmet veren okul, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 25 branş öğretmeni, 1 rehber öğretmen , 2 anasınıfı öğretmeni ve 3 yardımcı personeliyle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Eğitim alanında hatırı sayılı bir yerde olan Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu vatanını, bayrağını, tüm mukaddesatını, milletini seven ve onları yüceltme ülküsünde olan nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu hisseden ve ona göre davranan gençler yetiştirerek sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve üreten öğrenci profiliyle geçmiş, an ve gelecek arasında değer merkezli bağ kurarak tarihe, topluma ve geleceğe örnek olmayı hedeflemektedir.

 

Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu Bafra’da HAFIZLIK PROJE SINIFI uygulayan tek okul olmanın gururunu yaşıyor. Profesyonel öğretmen kadrosu, geniş, ferah ve hijyenik öğrenme ortamıyla Bafra’da eğitim-öğretim vermeye devam ediyor.

17-016.jpg

PROJELER:

  1. HAFIZLIK PROJE SINIFI
  2. GENÇ BİLALLER SAHADA
  3. LİDER ÖĞRENCİ
  4. EN TEMİZ SINIF
  5. KÜTÜPHANE OTOMASYON
  6. BEN OKUDUM SEN DE OKU
  7. TARIM BECERİ ATÖLYESİ

 

Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileriyle Gurur Duyuyor…

 

  1.  BAŞARILARI

0-%1’lik dilimde yer alan          2 öğrenci

%1-%2’lik dilimde yer alan       1 öğrenci

%2-%5’lik dilimde yer alan       1 öğrenci

%5-%8’lik dilimde yer alan       4 öğrenci

%8-%10’luk dilimde yer alan    1 öğrenci

%10 ve alt dilimde yer alan       8 öğrenci

 

HİLAL SEVDA KUL  %0,13 DİLİM VE 485,9986 PUANLA BAFRA 2.si

FATMA KAYAKÇI  %0,33 DİLİM VE 477, 5156 PUANLA BAFRA 8.si

BETÜL ÖNKOL  % 1,55 DİLİM VE 452,7860 PUANLA BAFRA 36.sı

 

Okul müdürü sayın Erol Bozdemir:’’Değerli Bafralılar; Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu 2016 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 2016 yılında ilk 5. Sınıf öğrencilerini kayıt almış ve bu öğrencilerini bu yıl 100 öğrencisini mezun etmiştir. 2020 LGS sınavında büyük bir başarıya imza atarak Bafra 2.si Bafra 8.si ve Bafra 36.sı çıkarmıştır. LGS puanıyla 22 öğrencisi nitelikli okullara yerleşebilecektir. 0,13 yüzdelik dilimle ve 485,9986 puanla öğrencimiz Hilal Sevda KUL Bafra 2, si olmuştur. Ayrıca 0,33 yüzdelik dilim ve 477,5156 puanla öğrencimiz Fatma KAYAKCI Bafra 8. Si olmuştur. İmam Hatip Okullarının akademik başarıya engel olduğu gibi bir düşüncenin okulumuz ve kardeş okulumuz Bafra İmam Hatip Ortaokulu’nun 2020 LGS başarısı ile gerçek dışı olduğu bir kez daha ispatlanmıştır. İmam Hatip Ortaokullarındaki akademik eğitim açısından ders saatleri bakımından bir eksikliği yoktur. Aynı ders saatleri ile eğitim vermekteyiz. Sadece seçmeli derslerin yerine okullarımızda Kur’an-ı Kerim Arapça Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimizin Hayatı dersleri verilmektedir.

         Milli İrade İmam Hatip Ortaokulumuzda geçen yıldan itibaren HAFIZLIK PROJE SINIFI uygulaması başlamıştır. Bafra’da akademik eğitim yanında HAFIZLIK eğitimi veren tek okuldur. Sene kaybı olmadan ve akademik eğitimde bir eksiklik olmadan isteyen öğrenciler hem HAFIZ olup hem de istemeleri halinde Fen Liselerine Sosyal Bilimler Liselerine Anadolu Liselerine ve Proje uygulayan tüm okullara tercih ve kayıt yaptırabilmektedir. HAFIZLIK PROJE SINIFI UYGULAMAMIZ İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ve Bafra Kaymakamlığı onaylı yapılmaktadır. Her aşamasında devlet kontrolünde ve devlet kurumlarında çalışılmaktadır.

         Okulumuzda 1 müdür 1 müdür yardımcısı 25 branş öğretmeni 1 rehber öğretmen , 2 anasınıfı öğretmeni ve 3 yardımcı personel görev yapmaktadır. Branşında tecrübeli gayretli ve özverili çalışan eğitim kadromuzla öğrencilerimizin akademik başarısı yanında dini eğitimde almaları için gayret göstermekteyiz.

         Bafra’da en geniş ve ferah okul bahçesine sahip okulumuzda açık spor alanlarımız öğrencilerimizin hizmetindedir. Konferans salonumuz, kız-erkek mescidlerimiz, zeka oyunları salonumuz, zengin okul kütüphanemiz, taşımalı öğrenciler için yemekhanemiz okulumuzda öğrencilerimiz tarafından etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Okul bahçemizde halı saha kazandırma çalışmamızda sona geldik. Bu eğitim öğretim yılına inşallah yetişecektir.

Okulumuz ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalara da imza atmıştır. Halka açık konferanslarımız, resim sergilerimiz, nostaljik kitap sergilerimizi halkımızın beğenisine sunduk. Okul güreş takımı, okul kros takımı ve okul dart takımımız bulunmaktadır.

Mutlu Öğrenci,Mutlu Okul sloganımızı gerçekleştirmek için her türlü çalışmalar büyük bir titizlikle yapılmaktadır.

Tüm öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz. SEFER BİZDEN ZAFER ALLAH’TAN’’ dedi.

        

 

BAFRA İMAM HATİP ORTAOKULU

2012 yılında açılan Bafra İmam Hatip Ortaokulu, ortaokul dersleriyle birlikte temel İslami bilgileri içeren derslerin de okutulduğu, kendine özgü kurum kültürünü yaşatan bir okul olarak Bafra‘da öğretim vermeye devam etmektedir. Milli, manevi,ahlaki, insani ve kültürel değerler önceliğinde, akademik eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerin bedensel ve ruhsal gelişimlerini de destekleyen eğitim ortamlarında, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenime hazırlayan özgün projeler, yabancı dil programları uygulanmaktadır. BİHO, Milli manevi değerlerine bağlı, çalışkan, ailesine, topluma ve çevresine duyarlı, ülkesini seven ahlaklı bireyler yetiştirme gayesindedir.

Bafra İmam Hatip Ortaokulu ‘’HER ÖĞRENCİMİZ TEK ÖĞRENCİMİZDİR’’ mottosuyla 20 kişilik sınıflar, her sınıfta akıllı tahta imkanı, Bafra’nın her yerinden kolay ulaşım, taşımalı öğrencilere sıcak yemek imkanı, alanında uzman öğretmenlerle etkin rehberlik, sosyal kültürel ve sportif etkinlikler, yabancı dil ağırlıklı (İngilizce,Arapça)eğitim veren sınıflarıyla bir çok yönden, öğrencilere imkanlar sunmaktadır.

Bafra İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21.  Yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmek gayesindedir.

 

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ PROJELER

Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler, Teknoloji Tasarım ve değerler Eğitimi alanlarında yerel, ulusal ve uluslararası projelere etkin katılımın yanında 2020-2021 Öğretim yılında Okulumuz bünyesinde 5.Sınıf öğrencilerine uygulanacaktır. Yabancı dil (İngilizce) Ağırlıklı Eğitim veren iki sınıf açılacaktır.

BAKANLIKÇA UYGUN GÖRÜLEN YABANCI DİL UYGULAMASI YAPAN İMAM HATİP ORTAOKULLARI 5. SINIF HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

 

DERSLER

 

DERS SAATİ

 

TÜRKÇE

6

 

MATEMATİK

5

 

FEN BİLİMLERİ

4

 

SOSYAL BİLGİLER

3

 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

2

 

YABANCI DİL

9

 

KUR’AN-I KERİM

2

 

ARAPÇA

2

 

 

TEMEL DİNİ BİLGİLER

2

BEDEN EĞİTİMİ

1

 

 

TOPLAM

 

36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bafra İmam Hatip Ortaokulu güler yüzlü bir yönetim ve eğitim sevdalısı öğretmenlerle iyi insan yetiştirme amacıyla değerler eğitimine önem vermekte, aileyi de eğitimin bir parçası sayarak okul-veli koordinasyonuna önem vermektedir. Her türlü teknolojik altyapının olduğu temiz, modern bir eğitim ortamında düzenli deneme sınavları yapılarak öğrencilerin başarılarını değerlendirmektedir.

Okul müdürü sayın Yusuf Yılmaz:’’Saygıdeğer Bafralılar, okulumuzda 20 kişilik sınıflar, her sınıfta akıllı tahta imkanı, Bafra’nın her yerinden kolay ulaşım, taşımalı öğrencilere sıcak yemek imkanı, alanında uzman öğretmenlerimizle etkin rehberlik, sosyal kültürel ve sportif etkinlikler, Yabancı dil ağırlıklı (Arapça, İngilizce) eğitim veren sınıflarıyla bir çok yönden öğrencilerimize imkanlar bulunmaktadır. 2020-2021 öğrettim yılında 5. Sınıflar için yabancı dil (İngilizce) ağırlıklı eğitim veren iki sınıf açılacaktır. Yabancı dil ağırlıklı sınıflara ve normal müfredat uygulanacak sınıflarımıza kayıtlarımız devam etmektedir. Bafra İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştireceğiz. 21. Yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlama gayretinde olup insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmek gayesindeyiz. Tüm öğrencilerimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, okulumuza kaydolmaya davet ediyoruz’’ dedi.

 

İmam Hatip Okulları, Türkiye’nin eğitim-öğretim geleneği içinde kurumsal geleneği, dinamik kadrosu, yüksek motivasyonu ve güçlü vizyonuyla ülkemizin değerlerine, mirasına, kültürüne, geleceğine ve ufkuna katkı sunmaya devam etmektedir.

1-20200726174451.jpg

2-992.jpg

7-206.jpg

9-104.jpg

10-109.jpg

12-053.jpg

16-015.jpg

20-034.jpg

23-004.jpg

25-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.