İlyas Acar; Fırsatı Ganimete Döndürmek, İnsanlık İçin Utanç Verici Bir Tablodur

Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar bafra55.net haber sitesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Koronavirüs kendini ilk gösterdiği andan itibaren ilçede önlemler alınmaya başlandığını belirten Acar, “ Öncelikle esnaflar, sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar olmak üzere her yerde dezenfekte çalışmaları yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Haftada iki gün aralıklarla, ilçenin mahalle ve köylerinde insan sağlığı açısından kurum personeli bizzat çalışmalarını sürdürüyor. Dünya genelinde ilan edilen seferberlikten ziyade, bu Pandemi ilan edilmeden öncede ilçe olarak zaten tedbirler alınmıştı. Samsun ilçeleri arasında Alaçam, bu çalışmalara ilk başlayan ilçedir.

Pazar yerlerini, insan sağlığını göz önünde bulundurarak 15 gün kapattık. İnsanları kanun ve kurallar çerçevesinde ne kadar uyarsak da, maalesef insanlar zaman zaman kurallara uymakta sıkıntı çekiyor ifadelerine yer veren Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, “Zabıta ekipleri ile birlikte ilçenin bütün esnaflarını gezerek vatandaşın mağdur edilmemesi adına kurum olarak ricada bulunduk. Fırsatı ganimete döndürmek, insanlık için utanç verici bir tablodur. Bugünlerde gelip geçecek. Ve yarın yine yüz yüze bakacağız. Bugün ne kazanırsam kardır, diye düşünüleceğine, bugün insanlara ne katabilirim diye düşünülse çok daha mantıklı bir davranış olur.

Muhabirimizin, 65 yaş üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkma yasağı Alaçam’da nasıl gidiyor bu konuda ne durumdasınız sorusuna ise,  Öncelikle Sağlık Bakanımızı tebrik ediyorum. Biz bilime ve ilime inanan bir yapıya sahibiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu konu ile ilgili söylediği güzel bir söz var; “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.”  Buradan yola çıkarak, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun hedefleri, bilgileri ve fikirleri doğrultusunda Türk toplumu yönlendirilmeye çalışılıyor. Zaman zaman sert tedbirler uygulanmadığı takdirde pek başarılı olduğu söylenemez. İnsan hayatı kolay değildir. İnsanı ayakta tutabilmek ve rahat yaşatabilmek için ise bazı gerçekleri görmek gerekiyordu. Özellikle 65 yaş altı ve 20 yaş altının sokağa çıkma yasağı kararına da saygı duyuyoruz. Türk toplumu en kısa zamanda bu durumu aşacaktır. İlçe olarak, getirilen yasaklarda ciddi bir durum söz konusu değil. Alaçam kurallara uymaya, son derece başarılı bir şekilde devam ediyor.

İnsanların yakınlığı ve uzaklığı arasında ne kadar büyük bir fark var ise, eğitimde de bu farkı göreceksiniz.  Pratikte gösterilen eğitim ile uzaktan verilen eğitim çok farklıdır. Ancak şu durumda okulların kapatılması gerekiyordu. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, çocuklar eğitimlerini bu şekilde tamamlamaya gayret edecekler. Şu an ki tabloya bakıldığında özellikle son sınıf öğrencilerinin sınavlara çalışma açısından ve dersleri tekrar edebilmeleri için büyük bir fırsat olmuştur. Öğrenciler bugünleri dolu dolu geçirirlerse, önümüzdeki yıl kendi boşluklarını tamamlamış olacaklardır.

Alaçamlılara virüs ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Evde kal Alaçam demek sadece bir temenniden ibaret oluyor. İnsanların belli ihtiyaçlarını giderebilmek adına ciddi çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçları olan ailelere reklamdan uzak, Allah rızası anlayışı içerisinde, kimseyi rencide etmeden gücümüzün yettiği, imkanlarımız yettiğince zabıta ekiplerimiz ile birlikte ihtiyaçları gidermeye gayret ediyoruz. Toplumun yeniden hareketlenmesi, sosyal hayata yeniden devam edilebilmesi adına virüsün bitmesini ümit ediyoruz. Özellikle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun açıklamaları doğrultusunda, kısa zaman içerisinde Koronavirüs’ün biteceğine inanıyorum. Biraz daha sabretmemiz gerekecek.

Hem ülkemizin yönetimine hem devlete ve millete katkı sağlamak, hem de Pandemiyi daha fazla insana bulaştırmadan kendimiz ve çevremizin sağlığını koruyarak sokağa çıkılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Türk toplumu her zorluğu atlatmayı başardığı gibi, bu zorlu sürecinde üstesinden gelecektir.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, hasta olan vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.