İLKADIMLILAR, KOMŞU İFTARLARIYLA BÜTÜNLEŞTİ

İLKADIMLILAR, KOMŞU İFTARLARIYLA BÜTÜNLEŞTİ

Komşu iftarları ile duygular zirve yaptı.

A+A-

Ramazan ayı boyunca 24 ayrı noktada kurulan komşu iftarlarıyla vatandaşlarla birlikte orucunu açan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Komşu iftarlarıyla tüm insanları aynı sofrada buluşturarak kardeşlik, birlik ve beraberliği en üst zirveye taşıdık” dedi. 
İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan komşu iftarlarının son durağı Hastane Mahallesi Büyük Camii önü oldu. Zeytinlik ve Hastane Mahallesi sakinlerinin konuk olduğu iftarda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu sofralar Ramazan ayı boyunca yediden yetmişe herkesi bir araya getirdi” diye konuştu.
İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen komşu iftarlarının son durağı Hastanebaşı Mahallesi oldu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, her akşam olduğu gibi son iftar yemeğinde Hastanebaşı ve Zeytinlik Mahallesi sakinleri ile birlikte orucunu açtı. Yoğun katılımın sağlandığı komşu iftarında mahalleli ile buluşan başkan Tok, iftar ezanı öncesi evlerinden gelen misafirleri ile tek tek selamlaşıp sohbet etti. Başkan Tok Ramazan ayının başından bu yana her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla buluştuklarını belirtti. Başkan Tok ayrıca düzenlenen iftar yemeklerinin Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak tamamlandığını söyledi.

“HERKES AYNI SOFRADA”
Gerçekleşen komşu iftarlarının her kesimden insanı bir araya getirdiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Ramazan ayının bitmesi burukluğu, yeni bir bayramın gelmesi sevinci ile bu akşam komşu iftarlarımızın hem bir yenisini hem de sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayının başından bu yana her akşam farklı bir mahallemizde, farklı mahalle sakinlerimizle bir arada olduk. Lokmalarımızı paylaştık, sevgimizi paylaştık, hasbihal ettik. Mahallelerimizde sokaklara kurduğumuz bu özel ve güzel iftar masalarına gelen gelemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi belirtiyorum. Gerçekleşen bu iftarlarımızız Ramazan ayının manevi duygusunu bizlere yeniden hatırlattı. Bir başka deyişle komşu iftarlarımız amacına ulaştı. Ramazan ayının önemini bizlere yeniden hatırlattı. Üzülerek görüyoruz ki Müslüman ülkelerin bazılarında savaş, karışıklık, açlık var. Allah’ımıza şükürler olsun ki her şeyimiz mevcut. Yemeğimiz fazla fazla, dostluklarımız fazla fazla var. Allah bizleri bugünlerden mahrum bırakmasın. Allah, nice bizlere nice Ramazanlar nice bayramlar yaşatsın. Son iftarımızda buradan Ramazan ayının başından beri evlerini bırakarak bizlere mahalle sakinlerimize bu iftar sofralarını hazırlamak için canla başla çalışan ve bu sofralarda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının son komşu iftar programı sonrası bir ay boyunca iftar programlarını hazırlanmasında büyük emek harcayan 60 kişiden oluşan ekibe teşekkürle etti. Tok, daha sonra çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.