İlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergi

İlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergi

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi 'Hem Evdeyiz Hem Sergideyiz' sloganıyla 3 boyutlu sanal sergi açacak.

A+A-

Usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından düzenlenecek olan sergi, İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nin sitesinde yayınlanan linkler aracılığıyla sanal olarak gezilebilecek.

İlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergi

Evlerde üretim yapmaya devam eden İlkadım Halk Merkezi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 boyutlu sanal sergi açıyor. 8 Haziran Pazartesi günü sanal ortamda açılışı gerçekleştirilecek sergide birçok eser bulunuyor. Özellikle ahşap model gemi ustası 63 yaşındaki Hulusi Arslantürk ve kursiyerleri tarafından tarihe ayna tutan ahşap gemiler serginin büyük bir bölümünü oluşturuyor. İçerisinde Bandırma Vapuru'ndan, Nusret Mayın Gemisi'ne kadar Karadeniz'in simgelerinden biri olan takaya kadar birçok ahşap eser bulunuyor. Sergide ayrıca ahşaptan camiler ve müzik aletleri bulunuyor. Türk-İslam sanatlarından oluşan tablolarında bulunduğu sergi sanal ortamda 3 boyutlu olarak izlenebilecek.

İlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergi

Vatandaşlar Sergiyi Temas Kurmadan İzleyebilecek

Sergi hakkında bilgi veren ahşap model gemi ustası Arslantürk, "Bu sergide ağırlığı Nusret Mayın Gemisi'ne ve Bandırma Vapuru'na verdik. Diğer 60'ın üzerinde eser ise 20 kursiyerin yapmış olduğu eserlerdir. Bu 3D sanal sergiye olumlu bakıyorum. İnsanlar birbiri ile temasa geçmeyecek. İnsanlar bu sanal sergiyi izlerse bizimde bu dönemde bir şeyler yaptığımızı, geri kalmadığımızı bilirler. Bu şekilde çok daha sağlıklı oldu" dedi.

El emeği ile ahşaptan süs eşyaları da yaptıklarını söyleyen kursiyer Hüseyin Karatay, "Seven insanlar, bu işe gönül veren insanlar İlkadım Halk Eğitim vasıtası ile bize ulaşıyorlar. Biz de bu kursu veriyoruz. Burada farklı ürünler yaptığımız sergi insanlar ile buluşacak. Aylarca yapımı süren gemiler, Samsun'un simgesi haline gelen Saathane Kulesi gibi birçok eser bulunuyor." diye konuştu.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yalçınkaya ise, "'Hem Evdeyiz Hem Sergideyiz' sloganıyla yola çıktığımız bu çalışmada 3 boyutlu sanal ortamda sergilerimiz ziyaret edilebilecek. Koronavirüs döneminde bu şekilde yapılan sergi daha sağlıklı olacak. Pazartesi günü sanal ortamda açılış yapacağız. İnsanlar pazartesi gününden itibaren İlkadım Halk Eğitim Merkezi'nde yayınlanan linklere tıklayarak sergiye ulaşabilecekler" şeklinde konuştu.

İlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergiİlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergiİlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergiİlkadım'da Üç Boyutlu Sanal Sergi
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.