İLKADIM'DA LOKANTA VE RESTAURANTLARA SIKI DENETİM

İLKADIM'DA LOKANTA VE RESTAURANTLARA SIKI DENETİM

İlkadım Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü, Gıda Denetim ekipleri, ilçe genelinde lokanta ve restaurantlara  yönelik denetimlerini sürdürüyor.

A+A-

 

Denetimler hakkında açıklama yapan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı;''Halk sağlığını önemsiyor ve belirli periyotlarda ilçemizde denetimlerimizi yineliyoruz''dedi.

İlkadım Belediyesi  zabıta ekipleri kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve restaurantlarda  hijyen ve ruhsat denetimleri yaptı.Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Gıda denetim ekipleri   tarafından farklı noktalarda yapılan denetimlerde, lokanta ve restaurantlar denetlenerek sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.29 iş yerinin denetlendiği denetim de kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklanma koşullarını, mutfak alanlarındaki hijyen koşulları ,kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol edildi.İşletmelerin uymakla sorumlu olduğu tüm kuralları denetleyen ekipler 3 işyerine hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı için eksiklerin giderilmesi için süre tanındı. 2 işyerine ise ruhsatsız işyeri açma ve çalıştırmaktan  yazılı ihbarla para cezası kesildi.

''Halkın sağlığını ön planda tutan esnafa teşekkür etti''

Özellikle gıdaya yönelik denetimlere büyük hassasiyet gösterdiklerini kaydeden İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı; İlkadım ilçemiz şehrimizin tanıtımı ve turizm açısından önemli bir noktaya sahip. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimiz periyodik olarak devam etmekteyiz. Hijyen kurallarına uyarak vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutan esnaflarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz''dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.