İLKADIM’DA GENÇLİK ÇALIŞTAYI

İLKADIM’DA GENÇLİK ÇALIŞTAYI

GENÇLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

A+A-

İlkadım Gençlik Çalıştayı, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu başkanlığında yapıldı. 
Samsun İlkadım Kaymakamlığı bünyesinde kurulan AB ve Proje Araştırma Geliştirme Merkezi (APAM) tarafından Amisos Otel’de “İlkadım Gençlik Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda gençliğin sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı.
Çalıştaya İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, bazı kurum müdürleri, ilçede bulunan okul müdür yardımcıları, çeşitli sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve farklı okullarda eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı.
İlkadım Gençlik Çalıştayı 3 başlık altında toplandı. ‘Eğitime devam eden gençler', 'Sokakta yaşayan/çalışan çocuklar' ve 'Risk altında gençler’ olarak 3 ayrı grupta masaya yatırılan toplantı sonrasında ortaya çıkan verilerle sorun net olarak ortaya konulup çözüm önerileri tartışıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Samsun’un İlkadım ilçesinde genç ve dinamik bir toplumun olduğunu söyledi. Toplumda da gençliğin sorunları olduğu yolunda algıları oluştuğunu ifade eden Narinoğlu, “Bunun da çözüm yollarını İlçe Kaymakamlığı olarak bütün taraflar bizden beklemektedir. Samsun kentindeki gençliğin karşılaştığı temel sorunların çözüm yolları şeklinde bir arayış yapılacak sonrasında onun üzerinde projeler gerçekleştirilecek. Amacımız gençlerin daha sağlıklı daha mutlu yaşamaları sağlamak, eğitim ve meslek sahibi olmalarını temin etmektir” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.