İLKADIM'DA 27 DÖNÜMLÜK KURBAN SATIŞ YERİ

İLKADIM'DA 27 DÖNÜMLÜK KURBAN SATIŞ YERİ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Güzeldere Mahallesi'nde kurulan 27 dönümlük Kurban Satış yerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Başkan Demirtaş,İlkadım'a Yeni Yapılan 27 Dönümlük Kurban Satış Yerini Gezdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Güzeldere Mahallesi'nde kurulan 27 dönümlük Kurban Satış yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Demirtaş, yaptıkları kurban satış yerinin, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ihtiyaçlarını karşılayabilecek güzel bir tesis oluşturduklarını söyledi.

İlkadım Belediyesi, konut yerleşiminin olmadığı Güzeldere Mahallesi'ndeki kurban satış yerini hizmete sundu Duş, tuvalet, kantin, elektrik, su gibi sosyal ihtiyaçları hazır bulunduğu  tesiste, Türkiye'nin değişik illerinden gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticileri yerlerini aldılar. Kesim alanları etrafındaki yol düzenlemeleri yapılırken, veterinerlerin hazır bulunacağı sağlık merkezleri faaliyet gösterecek. 


''İlkadım'a hayırlı olsun''

Belediyenin tüm birimlerinin koordineli olarak sorumluluk alacağı ve en küçük detayın dahi hesaplanarak aksiliklere müsaade edilmeyeceğini aktaran  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hayvan pazarını ziyaret ederek, Türkiye'nin birçok ilinden gelen kurban satıcıları ve kurbanlık alışverişi yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Demirtaş,''Önceki yıllarda kurban satış yerinin halkımızın rahatsız olacağı kadar şehrin içerisinde kurulduğuna işaret ederek, "Şimdi hayvan satıcılarımızın rahat bir ortamda ticaretlerini, vatandaşlarımızın da kurbanlık hayvan alışverişlerini kolayca yapabilecekleri güzel bir tesis oluşturduk. Kurban satış yerinin içerisinde tuvalet ve duş imkanları başta olmak üzere pek çok sosyal imkanı halkımıza sunuyoruz.Bu tesisimizde İl ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma sürdüreceğiz'' dedi.


''Boğa timi Alo 153 hattını arayanlara ücretsiz hizmet verecek''

Veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetlerin vatandaşlara sunulacağını söyleyen Başkan Demirtaş, İlaçlama ekiplerimiz de ilaçlama işlemlerine Kurban Bayramı sonrası da devam edecek. Bunun dışında kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmeyecek. Her bayram öncesi  görmeye alışık olduğumuz hayvanların kaçmasından dolayı yaşanan kazaların önüne geçilmesi için de kurban satış ve kesim alanlarında eğitimli ‘boğa timleri’ oluşturuldu.Belediye olarak kurban bayramına yönelik olarak "boğa yakalama" timleri ülkemizde insanların gerek acemiliğinden gerekse dikkatsizliklerinden kaynaklanan kurban kaçırma olayına bu tim sayesinde Alo 153 hattını arayan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet sunacak''dedi.


''Pazarın ilgi odağı cesur yeni sahibini bekliyor''

Pazarın en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran 18 bin TL verecek alıcısını bekleyen dikkatleri üzerine çeken 'Cesur' adlı tosun ile hatıra fotoğrafı çekinen Başkan Demirtaş, Bayram günü oluşacak görüntülerin yaşanmaması adına da vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

lkadimda-4.jpglkadimda-kurban.jpglkadimda-kurban1.jpglkadimda-kurban122.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.