İLKADIM KENT KONSEYİ DELTAYI GEZDİ

İLKADIM KENT KONSEYİ DELTAYI GEZDİ

İlkadım Kent Konseyi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kızılırmak Deltası’na doğa gezisi düzenledi.

A+A-

Çevre Çalışma Grubu’nun öncülüğünde gerçekleşen gezide katılımcılara Çevre Çalışma Grubu Başkanı ve TEMA Eğitim Sorumlusu Ö.Faruk Sönmez rehberlik etti. Katılımcılar deltadaki yaşam alanlarını gezerek kuş gözlem kulelerinden deltada ki doğal yaşama alanı içerisinde bulunan su kuşlarını gözlemledi. Ardından çeşitli kurumlarca desteklenen ‘Kızılırmak Deltası’nda Manda Sevdası Projesi’ kapsamında deltada yetiştiriciliği yapılan manda yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi alındı. Gezi sonunda Kızılırmak Deltası Kuş Gözlem Evi’nde verilen kısa bir mola esnasında gözlem noktasından deltada kurulmuş olan kameralar sayesinde deltadaki yaşam alanları izlendi.
Gezinin ardından Bafra’ya hareket eden grup, meşhur Bafra pidesi ve dondurmasını yedikten sonra, Manda Sevdası Projesi sonucunda mandalardan elde edilen manda kaymağı ile yapılan Meşhur manda kaymaklı Bafra lokumundan da tadarak Samsun’a geri döndü.
Geziye İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri Reha Oğuz Ertuğrul, İlkadım Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Kemal Şen, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Kurt, Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Yusuf Alan ile birlikte kent konseyi üyeleri ve çevre dostları katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.