İLKADIM BELEDİYESİNDEN “KÖY EVİ PROJESİ”

İLKADIM BELEDİYESİNDEN “KÖY EVİ PROJESİ”

İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Plan Proje şefliği tarafından hayata geçirilen “Köy evi tip projesi” ile vatandaşlara ücretsiz proje imkanı.

A+A-

İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Plan Proje şefliği tarafından hayata geçirilen “Köy evi tip projesi” kırsal kesimde yeni yapı yaptıracak vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor. Köy evi tip projesini Yapı Kontrol Müdürlüğünden temin eden vatandaşlar kolayca yapı ruhsatı alma imkanı buluyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından hayata geçirilen proje ile kırsal bölgelerde ev yaptırmak isteyen vatandaşlar hem ücretsiz bir şekilde proje sahibi oluyor hem de yapı ruhsatı işlemlerinde büyük kolaylıklardan faydalanabiliyorlar.

BU PROJE İLE KAÇAK YAPILAR ÖNLENECEK


Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş; “ Halk arasında köylerin mahalleye dönüşümü olarak da bilinen 6360 sayılı kanunda yer alan: ” İlçe belediyeleri yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapar veya yaptırır.” Hükmüne istinaden Başkanımız Necattin Demirtaş’ın talimatı üzerine Plan Proje Müdürlüğümüzce mahalleye dönüşen köylerde kullanılmak üzere; mimari, betonarme, elektrik, mekanik tesisat projeleri güncel mevzuata ve yörenin mimarisine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu projeler yeni yapı ruhsatı talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilmektedir. Kaçak olarak inşa edilen binalarda imara aykırılık cezaları, yıkım kararları, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin yapılmaması gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Yapı Kontrol Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızı ruhsatlı inşaat yapımına teşvik etmek, kaçak yapılaşmayı önlemek ve en önemlisi güvenli evlerde ikame ettirmek adına ruhsat işlemlerindeki bürokrasi en aza indirilmiştir.” Şeklinde konuştu.

YENİ PROJELER İLKADIMLILARIN HİZMETİNDE


Yeni uygulamaya geçirilen proje ile kırsal bölgelerde yeni ev yaptırmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Plan Proje Müdürlüğümüzce yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından ortaya çıkan köy evi projemizi halkımızla buluşturuyoruz. Projemiz belediyemiz tarafından uzman ekiplerce hazırlandığından yapı ruhsatı aşamasında da büyük kolaylıklar sağlamakta. Hem görsel olarak şık ve modern hem de teknik olarak kullanışlı olan projemizle vatandaşlarımız konforlu bir yaşama kavuşabilecekler. Teknik teferruatlarla uğraşma zahmetinden kurtularak yeni bir ev yaptırabilme imkanına kavuşacakları projemizin detaylarını öğrenebilmek için tüm halkımızı belediyemize bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

a-1.jpega-2.jpega-3.jpega-4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.