İLKADIM BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI GEZİ

İLKADIM BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI GEZİ

İlkadım Belediyesi, Anadolu Mahallesi sakinlerini şehitler diyarı Çanakkale'ye gönderdi.

A+A-

İki günlük düzenlenen gezi kapsamında Çanakkale’ye giden 40 kişiyi belediye önünden uğurlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ülkenin dört tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Çanakkale’nin tarihimiz açısından önemli bir değeri olduğunu söyledi.
Çanakkale Destanı’nın yerinde gösterilerek asırlarca yaşatılması gerektiğini söyleyen Başkan Demirtaş,“ Çanakkale Savaşı, inancın çeliği büktüğü, iman dolu göğsün topları püskürttüğü, genç bir askerin lidere dönüştüğü, mazlumlara umut aşılamış bir savaştır. Milli birliğimizin en önemli simgelerinden biri olan Çanakkale Savaşı dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılan muhteşem zaferdir.Bu ülke makus talihini Çanakkale’de yendi. Bu coğrafyada yaşayan her ırk ülkesini teslim etmemek üzere canlarıyla ve kanlarıyla mücadele ederek destan yazdı. Biz de destanın yazıldığı topraklarda her şeyi vatandaşlarımıza yaşatmak istedik. Bu mücadele hala tüm milletlerin örnek aldığı olaylardan birisidir. Hal böyle olunca bu yüce maneviyatın yerinde görülmesini de önemsedik” dedi.
Mahalle sakinleri 2 günlük gezi boyunca, Kilitbahir, Hamidiye ve Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, Sargı yeri, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı ziyaret ederek duygu dolu anlar yaşayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.