İlk defa ata binip Samsun'u gezdiler

İlk defa ata binip Samsun'u gezdiler

Öğrenim güçlüğü yaşayan zihinsel engelli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan atla terapi hizmetini yaygınlaşıyor.

A+A-

Öğrenim güçlüğü yaşayan zihinsel engelli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan atla terapi hizmetini yaygınlaşıyor.

Atlı Spor Tesisi’ne getirilerek binicilik deneyimi yaşayan engelli öğrenciler, eğlenceli bir gün geçirdiler.
Hafif ve orta düzeydeki down sendromlu ve otizmli öğrenciler ile kas ve iskelet hastası çocukların bireysel yeteneklerini geliştirmeleri, iletişim becerileri kazanmaları ve sosyalleşmelerine katkı veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, atla terapi etkinliğini sürdürüyor. Çocukları gruplar halinde Atlı Spor Tesisleri’nde misafir eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, etkinlik çerçevesinde ilçelerin kırsal mahallelerinde yaşayan özel öğrencileri de aldı. Tüm atlı sporların yapılabildiği Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’ndeki tam teşekküllü tesis, atla terapi etkinliğinde bu kez Vezirköprü ilçesi Akça Anakucağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 20 öğrenciyi misafir etti. İngiliz, Arap, İran, Belçika, Amerikan, Avusturya, Hollanda ve Midilli cinsi toplam 28 atın bulunduğu Atlı Spor Tesisi’ne getirilen özel öğrenciler, gezi programı ile şehrin turistik noktalarını dolaşma fırsatı da buldular.

ilk-defa-ata-binip-samsunu-gezdiler-1.jpg
Vezirköprü Akça Anakucağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğretmeni Tuğçe Salgın Ünal, “Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle öğrencilerimize hem farkındalık kazandırmak hem de sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla şehir gezisi düzenledik. Öğrencilerimin çoğu Samsun’u ilk defa gördü. Şehri gezdirerek atlı terapiye getirdik. Atlarla bağ kurup vakit geçirmelerini sağladık. Ata binmekten dolayı da çok mutlu oldular. Bu etkinliklerin eğitimlerine ve akademik başarılarına çok olumlu etkileri var. Dolayısıyla çocuklarımız bundan faydalandırıldı” diye konuştu.

“Tesisten tüm ilçelerimizdeki çocukları faydalandıracağız”
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş ise tesisten herkesin faydalanabileceğini belirterek, “Özel çocuklarımıza atlı terapi hizmeti veriyoruz. Çünkü atların karakteristik özellikleri ve enerjilerin insanı sakinleştirerek, huzurlu hale getiriyor. Özgüven kazanmalarını sağlıyor. Bu sebeple atlarla iletişim kurdurarak öğrencilerimizin rahatlayıp kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Yaz ve sonbahar aylarında düzenlediğimiz atlarla terapi etkinliğimizi şimdi il geneline yaygınlaştırıyoruz. İlk öğrenci kafilemiz ise Vezirköprü’den geldi. Çok mutlu oldular. Bu hizmetten tüm ilçelerimizdeki çocuklarımızı da faydalandıracağız. Ayrıca şehri turuyla da tarihi, doğal ve kültürel yerleri gezdireceğiz” şeklinde konuştu.ilk-defa-ata-binip-samsunu-gezdiler-2.jpg

2023 yılının ilk 9 ayında 47 bin vatandaş ziyaret etti
2 bini atla terapi hizmetinden faydalanan engelli çocuklar olmak üzere geçen yıl toplam 65 bin kişinin ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisi, 2023 yılının ilk 9 ayında da 47 bin vatandaşı ağırladı. Bunlardan 12 bini ise atlara bindi, bin 215’i de binicilik eğitimi aldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.