İlim irfan yuvası ‘SEMERKAND’

İlim irfan yuvası ‘SEMERKAND’

Semerkand hedef olarak tasavvuf ile birlikte Mevlana ve Mevleviliği ön planda tutar.

A+A-

Özel Haber / Sebahattin Gürgür

Semerkand iletişim merkezi Bafra temsilciliği müdürü Murat Sözen ile karşılıklı yaptığımız sohbette bizlere çeşitli bilgiler verdi

Soru: Semerkand nedir? İsmi nereden geliyor?

Cevap: Semerkand Özbekistan’da bir şehrin adıdır. Şehrin özelliği birçok din adamının ve âlimin yetiştiği ilim irfan yuvasıdır. Şehir bize atalarımızdan kalan bir mirastır bizda mirasımıza sahip çıkarak içeriği tasavvufa dayalı olan Semerkand TV yi ve Semerkand dergisi ile birlikte yayın hayatına başladık. Yaptığımız bu yayınlarda hiçbir maddi beklentimiz olmadı olmayacakta aynı zamanda hiçbir ideolojiye veya siyasi partiye bağlı değildir.

Soru: Genelde hedef kitleniz kimlerdir?

Cevap: Yayınlarımız genelde kadınlara genç kızlarımıza ve genç erkek arkadaşlarımıza yöneliktir.  Bu kardeşlerimizin dini konulardaki eksikliklerini tamamlamak yanlış kirletilmiş bilgiler konusunda onları uyarmaktır. Günümüzde gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara iten sebeplere karşı onları güçlü kılarak bu tuzağa düşmemelerini sağlamak istiyoruz. Genç insanlarımıza dinimizi anlatarak Anne Babaya karşı saygılı olmalarını neden dünyaya geldiğimizi sonunda nereye gideceğimizi öğretmeye çalışıyoruz.

Soru: son olarak bizlere ne söylemek istersiniz?

Cevap: Bizler Semerkand Ailesi olarak yalnızca yayın yapmıyoruz her alanda halkımıza hizmet veriyoruz. Örneğin; esnafa, ev kadınlarına kısacası Dil, Din, Irk, Renk gözetmeksizin inancımıza dayalı olarak gelen her türlü bağışı insanlarımıza ve ihtiyaç sahiplerimize ulaştırarak azda olsa yüzlerini gülümsetmek istiyoruz. Son olarak kadınlarımızın genç kardeşlerimizin derneğimizi ziyaret etmelerini dini konuda yapılan sohbetlerimize katılmalarını öğrenmek istedikleri şeyleri sorup konuda ehil olan insanlarımızdan öğrenebilirler.

1-084.jpg2-073.jpgs3-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum