İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın; Günlük 300 Test Yapılıyor

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra’nın pandemi sürecinde ki son durumu Bafra55.net haber sitesine değerlendirdi.

A+A-

Akın yaptığı açıklamalarda,  ‘’Öncelikle tüm halkımıza sağlıklı günler diliyorum. Her zaman da inşallah bu covid-19 virüsünden ve maskelerden en kısa sürede kurtulmayı dileyerek başlamak istiyorum.

Bafra büyük bir şehir, Bafra’mızın nüfusa bağlı olarak da hastane büyüklüğü de çok çok yüksek.

Bafra’da günlük 300 test yapılarak, sonucu pozitif olan kişiler öncelikle aranıp filyasyon ekipleri evlerine gidiyorlar. Filyasyonun amacı test sonucu pozitif çıkan kişilerin yanında ki temaslı kişilerden ayrılması halka bulaşmasını engellemek için ev karantinası uygulanması, pozitif çıkan kişilerin temas ettiği kişilerden ayrımını yaparak ev karantinasını uygulamaktır.

Filyasyon ekiplerimizde şu an 106 kişi çalışıyor diyen Akın,  hepsi sağlık görevlisi değil, dış kurumlardan aldığımız şoförlerimiz var. Bunlar sağlık ekiplerimizin ulaşımını sağlıyorlar. 11 tane ekibimiz şu an da farklı köylerde ev karantinası ve filyasyon uyguluyorlar. Gece saat 1’e kadar ekipler aynı işleme devam ediyor. Filyasyon işlemi bittikten sonra pozitif vakaları günlük arayarak takip ediyoruz.

MESAİ KAVRAMI KALKTI

Bu Covid-19 sürecinde telefonlarımız hiç durmuyor. Mesai kavramımızda çok fazla kalmadı. Çünkü şöyle bir örnek vereceğim. Bir gece sayın Kaymakamımız beni aradı, Whatsap yazışmalarını gördüm aktifsin dedi. Bende kurumda olduğumu söyledim. Gece buraya geldi, gece 3, 3 buçuğa kadar buradaydı. Ve sabah yine mesaiye geldik. Bizim için mesai önemli değil. Cumartesi ve Pazar günüde ekiplerimiz ile birlikte mesaideyiz. Aşırı aktif bir şekilde çalışıyoruz. Mart’ın 18’den buyana Bafra’da aktivasyonumuz hiç azalmadan, daha da artarak çalışıyoruz. Şu dönemler tabiki de bu şekilde devam etmeyecek ve inşallah en kısa sürede biter.

İlk başta sayın Kaymakamımız Cevdet Ertürkmen, sayın Belediye Başkanımız Hamit Kılıç bey ile çok çok fazla mesai haradık.  Emniyet Müdürümüz Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Fatih Özer ile birlikte, beraber gitmediğimiz, denetlemediğimiz neredeyse hiçbir yer kalmadı.  Kendilerine emeklerinden dolayı şahsım adına ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum Hepinize sağlıklı günler diliyorum’’ dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum