İlçe Sağlık Müdürü Akın, Bafra Diğer İlçelere Göre Daha Dikkatli!

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, rahmet ve mağfiret iklimi Ramazan ayının 4'üncü gününde 16 Nisan Cuma günü saat:18:00'da Bafra55.net ve Barış Fm canlı yayın konuğu oldu.

A+A-

İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın konuk olduğu programda;

‘’Bafra’da bilindiği üzere Mart 2020’de başlayan pandemi süreci Dünya üzerinde devam ettiği sürece her yerde mecburen devam edecek. Hastanemizde şu an yerlerimiz mevcut. Geçen haftalarda bir tam doluluk yaşamıştık, şu anda Allah’a şükür bir nebze düştü sayılarımız. Tabi ki bunun düşmüş olması sürekli düşeceği anlamına gelmiyor. Ne kadar tedbir o kadar iyileşme yolunda bir adım demektir. O yüzden şu an ki durumumuz biraz daha önceki haftalara göre veya önceki aylara göre biraz daha iyi. Bafra diğer ilçelere göre de daha dikkatli ve daha temkinli ama nerede olduğu önemli değil bir virüs varsa mutlaka ki bu Çin’de bir ile başlamıştı, ona benziyor. Bir yerde olmaz zaten, aynı şeyi sağlıyor. İnşallah bu illetten kurtulma duasıyla diyoruz.

Samsun 3 hafta boyunca en yüksek seviyedeydi Türkiye’de. Bafra’da yüksekti, diğer ilçeler ile arada yarışa girer gibi bir üstte bir altta bir şekilde. Fakat Samsun’da zorlandık. Yani kimse temaslı kaydı yaptırmak istemiyor. Aynı evde yaşadığı halde temaslı kaydı yapamadığımız birçok kişi oldu. Ama temaslılara bakıyoruz 4 gün sonra, 5 gün sonra pozitif çıkıyor ama onlarında bulaştırdığı kişiler tabi ki buda bir kul hakkıdır. Çünkü bu durum bulaştırdığınız kişilerin vefatı ile de sonuçlanabiliyor. Çok dikkat etmek gerekiyor. Evde karantinaya girmemek uğruna biz temaslı kaydı yapamadığımız kişiler oldu. Samsun’un yüksek kalmasının asıl sebeplerinden bir tanesi oydu. Şükürler olsun son haftada ilk 5 te yokuz, 6. Sıradayız şu anda. İnşallah böyle böyle kurtaracağız’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.