İLÇE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

İLÇE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin Genişletilmiş İlçe Başkanları toplantısında konuştu.

A+A-

Başkan Köktaş, "14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan, milletin ta içinden çıkmış, milletin ta kendisi olan AK Parti'nin, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine giden yolda, 1 Temmuz günü, tarihinde ilk defa milletin seçeceği Cumhurbaşkanı adayını ilan edeceği önemli bir gündür."

 

Başkan Köktaş, "Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sancılı olmuştur. Halktan yetki alamayan, iktidara gelemeyeceğini anlayan, bir takım çevreler, kendini Türkiye'nin sahibi sanarak,  Cumhurbaşkanlığıyla ilgili süreci hep kontrol etme çalışmalarını bugüne kadar gerçekleştirmişlerdir.

Yine eski dönemlerde kendini bu ülkenin sahibi olarak görenler sıkıştıkları yerde Cumhurbaşkanına baskı yaparak istediklerini elde etmişlerdir."

 

Başkan Köktaş, "Hedeflerini ortaya koymuş, süreç için de kurumsallaşma yolundaki her adımı, tek tek atmış olan AK Parti, kişileri değil her zaman kurumları muhatap almıştır. Şunu da asla unutmuyoruz, hepimiz faniyiz ve her fani bir gün ölümü tadacaktır. Dolayısıyla bir ülke, bir dava kişiler üzerine asla kurulmamalıdır. Fakat liderin ve genel başkanın önemli olduğunu da unutmuyoruz. Ülkesini, vatanını milletini canından çok seven ona hizmet etmek için gecesini gündüze katan AK Parti'nin her bir ferdi, davasına her zaman sahip çıkarak, ülkesini bugünlere getiren liderini, genel başkanını unutmayarak teslim alacağı bayrağı daha da ileri taşıyacaktır."

 

------------------

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, partisinin Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İlçe Başkanları toplantısında 17 ilçenin İlçe Başkanları, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İl ve ilçe yürütme kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, 22 Haziran'da tüm Türkiye'de gerçekleştirilen "Sandığa Sahip Çıkıyoruz" toplantılarının raporları ve  yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler vererek değerlendirmelerde bulundu.

 

Konuşmasına başlamadan önce Başkan Köktaş, "Merhamet ve bereket ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayı, her türlü sıkıntıların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu anlamda rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyor, ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur getirmesini diliyorum." dedi.

 

Geçtiğimiz hafta içi AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ankara'da yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında aldığı bilgileri teşkilat üyeleriyle de detaylı bir şekilde paylaşan Başkan Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Seçim tecrübesi yaşamış, teşkilatçılığı ile değil Türkiye, dünya da eşi benzeri olmayan, bir partinin mensupları olarak, bunca kazanım ve tecrübeden sonra 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini de inşallah kolay bir şekilde, birinci turda kazanarak partimizin 1 Temmuzda açıklayacağı adayımızı Çankaya köşküne çıkartacağız."

 

8 YILDIZLI TEŞKİLAT

AK Parti milletin umudu olarak doğdu, milletin umudu olarak bugünlere geldi ve halen de milletin umudu olmayı sürdürüyor diyerek sözlerine devam eden AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti, kuruluşundan bugüne kadar, 8 yıldızı ile milletin gönlünde parlayan bir partidir.

Teşkilatlar olarakta disiplinli, ekip çalışması ruhuna inanan, özverili, bıkmadan usanmadan, yaz demeden, kış demeden, yağmur demeden, çamur demeden, bu güne kadar gösterdiği başarıyla da, 8 yıldızlı bir teşkilat olduğunu ispat etmiştir.

Çünkü biz AK Parti olarak, bugüne kadar girdiğimiz 8 seçimden aziz milletimizin desteği ve dualarıyla oylarımızı arttırarak zaferle çıktık.

10 Ağustos'ta da 8 yıldızımızı taçlandırmak için Cumhurbaşkanımızı seçmeye hazırlanıyoruz.

Seçim tecrübesi yaşamış, teşkilatçılığı ile değil Türkiye, dünya da eşi benzeri olmayan, bir partinin mensupları olarak, bunca kazanım ve tecrübeden sonra 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini de inşallah kolay bir şekilde, birinci turda kazanarak partimizin 1 Temmuzda açıklayacağı adayımızı Çankaya köşküne çıkartacağız." dedi.

 

1 TEMMUZ SIRADAN BİR GÜN DEĞİL

Başkan Köktaş, "14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan, milletin ta içinden çıkmış, milletin ta kendisi olan AK Parti'nin, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimine giden yolda, 1 Temmuz günü, tarihinde ilk defa milletin seçeceği Cumhurbaşkanı adayını ilan edeceği önemli bir gündür.

Büyük Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin, 2023 hedeflerine giden yolda önemli kararın alınacağı bir tarih olan 1 Temmuz 2014 Salı, sıradan bir gün değildir.

1 Temmuz, birikimlerimizi, kazanımlarımızı, taçlandırma yolunda atacağımız ilk adımın günüdür.

O gün bizim bayrama hazırlık yaptığımız arefe günümüzdür.

Biz teşkilatlar olarak, seçimle, demokrasiyle, ülkenin nasıl yönetildiğini göstermiş bulunuyoruz.

1 Temmuz'da Cumhurbaşkanı adayımızın açıklanmasıyla birlikte, bu süreci etkileyecek hiç bir davranışa itibar etmeyeceğiz.

Başkalarının ellerini ovuşturacak, bizi bir birimize düşürecek , hiç bir davranışın içinde bulunmayacağız."

 

GENEL BAŞKAN SORUNU OLMAZ

Yaklaşık 14 yıl önce kurulmuş olan AK Parti,  süreç içinde kurumsallaşmasını tamamlamış, misyonu, vizyonunu sapa sağlam ortaya koyduğunu ifade eden AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bunun içindir ki AK Parti'de genel başkan sorunu asla olmaz.

Hedeflerini ortaya koymuş, süreç için de kurumsallaşma yolundaki her adımı, tek tek atmış olan AK Parti, kişileri değil her zaman kurumları muhatap almıştır.

Şunu da asla unutmuyoruz, hepimiz faniyiz ve her fani bir gün ölümü tadacaktır. Dolayısıyla bir ülke, bir dava kişiler üzerine asla kurulmamalıdır.

Fakat liderin ve genel başkanın önemli olduğunu da unutmuyoruz. Ülkesini, vatanını milletini canından çok seven ona hizmet etmek için gecesini gündüze katan AK Parti'nin her bir ferdi, davasına her zaman sahip çıkarak, ülkesini bugünlere getiren liderini, genel başkanını unutmayarak teslim alacağı bayrağı daha da ileri taşıyacaktır.

Eski dönemlerde, halkın seçmiş olduğu bir başbakan ile meclisin seçmiş olduğu bir cumhurbaşkanını, karşı karşıya getirilme çalışmalarının olduğunu görmekteyiz." diye konuştu.

 

SÜRECİ ETKİLEMEYE ÇALIŞTILAR

Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sancılı olduğunu belirten Başkan Köktaş, "Halktan yetki alamayan, iktidara gelemeyeceğini anlayan, bir takım çevreler, kendini Türkiye'nin sahibi sanarak,  Cumhurbaşkanlığıyla ilgili süreci hep kontrol etme çalışmalarını bugüne kadar gerçekleştirmişlerdir.

Yine eski dönemlerde kendini bu ülkenin sahibi olarak görenler sıkıştıkları yerde Cumhurbaşkanına baskı yaparak istediklerini elde etmişlerdir.

Meclisin seçeceği Cumhurbaşkanı adaylarına kendi partili milletvekilleri tarafından tokat vurulduğu, arabasının tekmelendiği, geçmiş dönemlerde aday olmayı isteyen Samsunlu hemşehrimiz rahmetli Ali Fuat Başgil bile tehdit edilerek adaylıktan çektirildiğini bilmekteyiz. Cumhurbaşkanının parlamento da seçildiği dönemlerde, parlamento üzerinden hesap yapan bir takım statükocular, şimdi halkın seçeceği Cumhurbaşkanına istediklerini yaptıramayacağını anlayan bu çevreler, yaklaşık 1 yıl önceden gezi, 17 ve 25 Aralık olaylarıyla Cumhurbaşkanlığı sürecini etkilemeye, Türkiye'yi karıştırmaya, ülkede kaos ortamı oluşturmaya, AK Parti'ye olan güvenin zedelemeye çalışmışlardır. " dedi.

 

HEDEFLERİMİZE KİTLENDİK

Başkan Köktaş son olarak, "Dolayısıyla şuan da kendisini Türkiye’yi sahibi olarak gören insanlar, halkın seçeceği cumhurbaşkanıyla bu güçlerini de kaybedeceklerini bildikleri için, bizi bir birimize düşürmeye, bizim içimize nifak tohumu ekmeye çalışmaktalar. "Sizin lideriniz Cumhurbaşkanı adayı olursa parti dağılır" söylemleri ile bizleri olmayacak durumlara inandırmaya çalışmaktalar. Dolayısıyla biz bunların hiç birine itibar etmeyeceğiz. Biz kurumlarıyla, birimleriyle kurumsallaşmış bir partiyiz. Biz hedeflerimize kitlenmiş bir partiyiz. Biz 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda her seçimde olduğu gibi aziz milletimizin desteği ile %50'nin üzerinde oyla Cumhurbaşkanımızı seçecek güce sahip bir partiyiz. Bizi hedeflerimizden hiçbir güç alıkoyamayacak, milletimize, ülkemize, vatanımıza olan sevdamız, hizmet yolculuğumuz son nefesimize kadar devam edecektir." dedi.

img_8843.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.