İl Tarım ve Orman Müdürü Sağlam Tarım Fuarını Değerlendirdi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Bafra55.net Haber mikrofonlarına fuar ile ilgili özel açıklamada bulundu.

A+A-

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen 8. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile KOSGEB'in destek ve işbirliğiyle düzenlenen fuar, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.


Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Bafra55.net Haber mikrofonlarına fuar ile ilgili özel açıklamada bulundu.
Fuarla ilgili bilgi veren Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Fuarda 75 firmamız stant açtı. Çiftçi ile firmalarımız burada buluştu. Samsun’un özellikle 3 büyük ovaya ev sahipliği yapması dolayısıyla sebze, meyve ve diğer tarım ürünlerinde öncü bir rolü var. Tarım fuarları sadece ekipmanlarla alakalı değildir. Gerek hayvancılık yapan gerekse bitkisel üretim yapan çiftçilerimiz burada fikir alışverişinde bulunuyor. Çiftçilikle ilgili veya o sektörle ilgili deneyimlerini paylaşıyorlar. Bugün baktığımızda Antalya’dan, Konya’dan, Eskişehir’den firmalarımız var. Düşünün sektörümüzde 130 bin çiftçimiz var. Bunun 71 bini bitkisel üretimde, 50 bini hayvancılıkta, diğer kalanlar balıkçılıktadır. Bu çiftçilerimizin tek tek bu firmaları dolaşmaları çok maliyetli ve külfetli bir iştir. Fabrikalar Samsun’da fuar çatısı altında bir araya geldi. Çiftçilerimizin burayı ziyaret etmesi çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.