İl Tarım Müdürlüğünden Hibe Desteği

İl Tarım Müdürlüğünden Hibe Desteği

KKYDP 15. Etap Bireysel Sulama Hibe Desteklenmesi Kapsamında Başvurusu Kabul Gören Proje Sahipleri ile Hibe Sözleşmesi İmzalandı

A+A-
  Samsun  İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Kırsal Kalkınma  Yatırımlarının Desteklenmesi Programı  çerçevesinde, 2019  Yılı 15. Etap  Bireysel  Sulama  Sistemleri  Hibe Desteği  Programı  kapsamında Müdürlüğümüze 31 yatırımcı  başvuruda  bulunmuştur. Başvurulardan 22 adet  yatırımcıya ait sulama  projesi  uygun görülerek  Müdürlüğümüzce onaylanmıştır.
 
                Projeleri  onaylanarak   hibe almaya  hak kazanan  yatırımcılar ile Hibe Sözleşmeleri İl Tarım ve Orman  Müdürü  Nail KIRMACI'nın makamında imzalanmıştır.
 
 
 
               Sözleşmelerin imzalanması esnasında  çiftçilere hitap eden  İl Tarım  ve Orman  Müdürü Sayın Nail KIRMACI; artan  nüfus ile birlikte su ve gıda temininin  dünyanın  önemli sorunları arasında  yer aldığına  değinerek  şunları söyledi;
 
                "Biz sulamaya çok önem veriyoruz. Su olmadan  hayat olamaz.  Üreticilerimizin modern basınçlı   sulama   yöntemlerini  kullanmaları   çok  önemli.   Bu  projeler   ile  hem  daha  az  su kullanarak  sudan  büyük tasarruf sağlıyoruz hem de birim alandan alınan verimi arttırarak  daha fazla insana gıda sağlamış oluyoruz.
 
                2019 yılında,  2 adet Tamburlu Yağmurlama  Sulama  Sistemi,  3 adet  Tarla İçi Damla Sulama Sistemi  ve 17 adet Yağmurlama Sulama  Sistemine destek vererek  üreticimizin  daima yanında  olduğumuzu gösterdik"  diyerek  yatırımcılarla, yatırımlar arasında  köprü  olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
                Ayrıca' il genelinde hazırlanan 22 projenin toplam maliyetinin 1.568.864 TL. olup hibe desteğinin   785.000  TL.  olduğu  ve  bu  projelerle  tarımsal  üretimin  artmasının beklendiğini" ifade etmiştir.
il-tarim-mudurlugunden-hibe-destegi-1.jpgil-tarim-mudurlugunden-hibe-destegi-6.jpgil-tarim-mudurlugunden-hibe-destegi-8.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.