İkinci El Araç Satışlarında Yeni Düzenleme

İkinci El Araç Satışlarında Yeni Düzenleme

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ikinci el araç piyasasında son dönemde görülen fiyat artışı ve internetten araç satışlarına ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler hakkında açıklamada bulundu.

A+A-

2019 yılında sıfır araç stoğunun yeterli olmaması ve o dönem faizlerin yüksek olmasından dolayı ikinci ele olan talebin ciddi derecede arttığını ve fiyatların yükseldiğini belirten Ertemel, araç kiralama şirketlerinin, araçlarını yenilememesinin de piyasaya, ikinci el araç girmemesi konusunda etki ettiğini söyledi.

İkinci el araç fiyatlarının ciddi derecede yükselmesiyle insanlarda araç alım satımına yönelik merak ve ilgi oluşturduğunu ifade eden Ertemel, "İnsanlar artık kendi etraflarından araba alıp satmaya başladı. Mesleği olmadığı halde birçok insan araba alıp satıyor. Doktor, memur araba alıp satıyor. Herkes bizim işimizi yapmaya başladı. Bu da piyasada ve fiyatlarda bir dengesizlik oluşturmaya başladı." diye konuştu.

Hayrettin Ertemel, 2020 yılının Mart ve Nisan aylarında sıfır araç siparişlerinin gelmeye başlayacağını ve biraz da fiyatların uygun seviyeye gelmesiyle ikinci el fiyatlarında düşüş olacağını söyledi.

İkinci el araçta bir yılda yüzde 60-70 civarında fiyat artışı yaşandı. Konu ile alakalı ise Ertemel, "Bu normal bir artış değil. İnternet üzerinden yapılan satışlar incelendiğinde bunların yüzde 63'ü bireysel satış. Esasında otomobil alıp satıyorlar ama ne bir vergi levhaları var ne bir dükkanları var. Burada devlet ve maliye zarar görüyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.