İÇ ÇAMAŞIRINDA 89 PAKET BONZAİ İLE YAKALANAN KADINA 18 YIL 9 AY HAPİS

İÇ ÇAMAŞIRINDA 89 PAKET BONZAİ İLE YAKALANAN KADINA 18 YIL 9 AY HAPİS

Samsun’da iç çamaşırına sakladığı 89 paket bonzai ile yakalanınca tutuklanan 19 yaşındaki kadın ile 2 arkadaşı, yargılandıkları mahkeme tarafından 18 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Olay, Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde 2015 yılı Mayıs ayında meydana geldi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 55 AZ 908 plakalı otomobille Ordu’nun Perşembe ilçesinden Samsun’a uyuşturucu madde getirileceği istihbaratı aldı. Cafer K. (27) idaresindeki otomobil, Kirazlık mevkisinde durduruldu. Otomobilde bulunan sürücü Cafer K., Senem Ş.P. (19) adlı kadın ile Rıdvan Ş. (26) adlı genç gözaltına alındı. Hamile olduğunu söyleyen Senem Ş.P.’nin üzerinde yapılan aramada iç çamaşırları içine gizlenmiş 3’er gramlık toplam 89 paket bonzai ele geçirildi. Rıdvan Ş.’nin İlkadım ilçesi Hançerli Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada ise 3’er gramlık 32 paket daha bonzai ele geçirildi. Evde bulunan ve Burdur’da vatani görevini yaparken ameliyat olduğu için izinli olduğu öğrenilen asker Nuri K. (23) de gözaltına alındı. Toplam 121 paket içinde 363 gram bonzai ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 kişi sorgularının ardından 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren asker serbest bırakılırken, Senem Ş.P. adlı kadın ile aynı otomobilde yakalanan Cafer K. ve Rıdvan Ş. tutuklanarak, Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
Olayla ilgili 3’ü tutuklu 6 kişi hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cezaevine hamile olarak giren Senem Ş.P., doğum yaptığı için bugünkü davanın son duruşmasına kucağında bebeğiyle geldi. Tutuksuz yargılanan 18 yaşındaki D.O., duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katıldı ve hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 
Tutuklu sanıklardan Senem Ş.P., "Yeni doğum yaptım. Çocuğumu dışarıda büyütmek istiyorum. Daha önce böyle bir suç işlemedim. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Cafer K., "Benim uyuşturucu ticareti ile bir ilgim yok" derken, Rıdvan Ş. ise, "Onlara evimin kapısını açıp dost olarak kabul ettiğim için en büyük hatayı yaptım. Evimde ele geçen uyuşturucu paketlerinde benim parmak izin çıkmadı. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan D.O., E.Y. ve N.K.'nin beraatlarına karar verirken, Senem Ş.P., Rıdvan Ş. ve Cafer K.'yi "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 18 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.