HUZUREVİNDE BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI

HUZUREVİNDE BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşlıların babalar günü kutlandı.

A+A-

Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilen babalar Vali Yardımcsı Osman Nuri Çobanoğlu, yaptığı konuşmada baba sevgisinin çok özel bir bağ olduğunu söyledi. Babaların, kendinden önce çocuğu için yaşayan, insanın maneviyatını besleyen iki ana damardan birisi olduğunu hatırlatan Çobanoğlu, "Yanımızda olsa da olmasa da, bize aşıladığı değerleri ve sevgisini hissettiğimiz sürece, arkamızda her daim duran bir çınar gibidirler" dedi.
Devletin şimdiye kadar hep baba olduğunu, şimdi ise devletin bir evlat olarak babalarını ziyarete geldiğini ifade eden Osman Nuri Çobanoğlu, "Baba sevgisini bir güne sıkıştırmak, onu bir günle sınırlı tutmak imkansızdır. Babaların her gün hatırlanması ve her gün özel olduklarının hissettirilmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm babalarımızın babalar gününü kutluyor, böyle günlerin bir ömre yayılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Babanın ailenin temel direği olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün ise "Biz çocuklar olarak sadece babalar gününde değil, yılın her gününde onlara saygı ve sevgi gösterebilmeli, sağladıkları imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ülkesine, milletine layık evlatlar olabilmeliyiz. Bu babalarımıza verebileceğimiz en büyük hediyedir. Bu duygu ve düşüncelerimle hepinizini saygıyla selamlıyor, babalar gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Huzurevi sakini Hisa Bali Pehlivan, baba olmanın gurur verici olduğunu, ama aile kavramının babalıktan dağa önemli olduğa dikkati çekti.
Yaşlı Temsilcisi Niyazi Özkan ise, baba hasretiyle yazdığı babalar günü şiirini okuyarak, duygulu anlar yaşattı.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün ve Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Usta yaşlılara gül dağıttılar. Gül dağıtımının ardından yaşlılarla birlikte pasta kesildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.