Huysuz Virjin'den Hüzünlü Miras Açıklaması

Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu, mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bıraktı.

A+A-

Kadıköy’de tedavi gördüğü bir hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden “Huysuz Virjin” lakaplı Seyfi Dursunoğlu, yıllar önce yaptığı bir röportajda mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bıraktığını açıklamıştı.

MİRASIMI TÜRKAN SAYLAN'IN DERNEĞİ'NE BIRAKMAYA KARAR VERDİM

Seyfi Dursunoğlu, 2012 yılında yaptığı röportajda, "40 yıldır çalışıyorum. 40 yıllık birikimimi bildiğiniz gibi Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağımı açıklamıştım. Ancak bir şey oldu ve bundan vazgeçtim. Vakıf yetkilileri bir gün beni aradı ve Alâeddin Yavaşça için bir gece düzenlediklerini, o geceyi sunmamı istediler. Bunun karşılığında da bana bir şilt vereceklerini belirttiler. Sonra düşündüm. Ben de bir sanatçıyım. Neden bana bir gece yapılıp da şilt verilmiyor da başkasının adına yapılan bir gecede veriliyor dedim. Üzüldüm ve kırıldım tabii ki. O zamana kadar kendilerine bağışta bulunmuştum. Ama şimdi mirasımı Türkan Saylan'ın Derneği'ne (ÇYDD) bırakmaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

15 GÜN ÖNCE MİDE RAHATSIZLIĞI GEÇİRDİ

Mide rahatsızlığı geçiren ve 15 gün önce hastanede tedavi altına alınan Seyfi Dursunoğlu, solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. 3 gün boyunca yoğun bakımda cihazlara bağlı olarak tedavi gören usta sanatçı, 17 Temmuz 2020 Cuma günü saat 20.00 civarında hayatını kaybetti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.