Hesap Numarasını Yanlış Yazdı Parasından Oldu!

Hesap Numarasını Yanlış Yazdı Parasından Oldu!

İlkadım’da tesisat dükkanı olan kişi malzeme aldığı fabrikaya para göndermek için gittiği bankamatikte hesap numarasını yanlış girerek cebindeki paradan oldu.

A+A-

56 yaşındaki İrfan Uzunlar, dükkanına malzeme aldığı fabrikanın hesabına para yatırmak için ATM'ye gitti. Hesap numarasının bir rakamında hata yapan Uzunlar, parayı başka birinin hesabına göndermiş oldu. ATM'nin ekranında parayı gönderdiği yerin isminin gizli olmasından dolayı, yanlış gönderdiğini anlamayan İrfan Uzunlar, olayı öğrenince şok yaşadı. Parayı yanlış gönderdiği kişiden almak için arayış içine giren Uzunlar, yanlış havale yaptığı kişiye ulaştı. O kişinin bankaya borcu olduğundan dolayı bankanın paraya ipotek koyduğunu öğrenen Uzunlar, ikinci bir şokla karşılaştı. Hukuki yolların tümünü deneyen Uzunlar, olumsuz sonuçlar aldı.

PARAYI NE BEN, NE DE KARŞI TARAF KULLANABİLDİ!

Uzunlar, "Parayı gönderirken sürekli kullandığım bir ATM vardı. İşlem yaparken o ATM'de göndereceğim yerin ismi yazıyordu. Bu sefer başka bankanın ATM'sine gittik. Hesap numarasının bir rakamını yanlış girdim fakat ekranda gönderdiğim fabrika ile yanlış gönderdiğim kişinin isimlerinin baş harfi aynı olduğu için doğru gönderdiğimi düşündüm. Bankayı sürekli aradım. Yanlış gönderdiğim kişinin bankaya borcu olduğu için ne o alabildi parayı ne de ben alabildim. Para bankada kaldı. Bütün hukuki yollara başvurdum. Savcılığa, tüketici haklarına, CİMER'e, her yere başvurdum. Hep olumsuz yanıt aldım. Fabrikaya borcumu ödeyince 5 bin 600 TL cebimden çıktı. Bu parayı zor kazanıyorum. Çaresiz durumdayım" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.