HES Kodu ile Biletler Satışta!

HES Kodu ile Biletler Satışta!

Hava yolu ulaşımı 4 Haziran’da, demir yolu ulaşımı 28 Mayıs’ta başlıyor.

A+A-

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerin durduğu demir yollarında 28 Mayıs’ta başlayacak konvansiyel ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri için biletler bugün satılmaya başladı. Önceden satışları başlayan uçak bileti için ise, seferlerin 4 Haziran’da başlanması planlanıyor.

Salgının kontrol altına alınması amacıyla Mart ayında kademeli olarak ulaşım durdurulmuştu. Virüsün tüm dünyaya yayılmasıyla Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi üzerine ülkede yurt dışı uçuşlarının ardından yurt içi uçuşlara da ara verilmişti.

HAVA YOLU ULAŞIMI 4 HAZİRAN’DA, DEMİR YOLU ULAŞIMI 28 MAYIS’TA !

Ramazan Bayramı sonrasında ulaşımda normalleşme adımları atılacak. Bu kapsamda, hava yolu ulaşımında seferler, 4 Haziran’da önce iç hat, daha sonra dış hat seferleri olmak üzere başlaması planlanıyor.

Demir yolu ulaşımında ise, 28 Mayıs itibariyle başlanması bekleniyor.
Normalleşme sürecinde YHT’ler 28 Mayıs’tan itibaren, Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak.

Hem hava hem de demir yolunda bilet satış işlemleri yolcuların Kovit-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için, "seyahat izin belgesi" alınması gerekiyor.

HES KODU OLMAYANA SATIŞ YOK !

Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak. YHT seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatılacak.

Demir yollarında ilk olarak tren içinde sosyal mesafeye uygun tedbirler alınacak, yolcu tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak.

Normalleşme sürecinde havalimanları için "uçulabilir sertifikası" düzenlenecek. Sertifikasyon programı kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlık tarafından sertifika verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.