Vahit Perçin, Darbenin her türlüsüne karşıyız.

Vahit Perçin, Darbenin her türlüsüne karşıyız.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, Darbenin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz” dedi.

A+A-

Perçin Gazetecilere yaptığı yazılı açıklamada, ” 15 Temmuz  2016  gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine  ve Türkiye;nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. 

Darbe girişimine karşı milletimiz gazi meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkartılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisini devre dışı bırakan bir ohal rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.   

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam
edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.  Tek güvencemiz ve umudumuz yine  milletimizin azim ve  kararlığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken ,darbeye karşı direnişte canını veren şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.