Her Temizlik Ürünü Hijyen Sağlamaz!

Ülkeyi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs salgını ile ilgili Ulusal Kimya Temizlik işletme yetkilisi Fuat Ulusal, hijyenin önemini bafra55.net haber muhabirine anlattı.

A+A-

Koronavirüsten önce insanların hijyen alışkanlığından söz eden Fuat Ulusal yaptığı açıklamada, “Öncelikle insanların eve girip çıkarken veya yemeğe oturmadan önce veya sonrasında el yıkama alışkanlığı zaten vardı. Yalnız gıdalarda sebze ve meyvelerde hijyen alışkanlığı yoktu. Bir manavın önünden geçerken bile bir ürünü yiyorduk. İşlerin böyle olmadığını, elimize üzerimize silerek değil nasıl yapılması gerektiğini öğrendik. En doğru şekilde nasıl yapılması gerektiğini televizyonlarda bilim adamları da açıkladı. Sonuç itibariyle tüm dünya hijyen açısından sınıfta kaldı. Bunu böyle öğrenmek yerine okullarda eğitimi önceden verilerek başlanabilirdi. Belki de bu virüs olayını daha hafif bir şekilde daha kısa sürede atlatabilirdik. Demek ki insanların hijyenine çok önem göstermesi gerektiğini bu olay bize daha iyi öğretti. 
El hijyeninde ufak bir tüyo vermek istiyorum. Gıda ürünlerine dokunmadan 20 saniye önce eller yıkanmalı ve dezenfekte edilmeli.” dedi.

KOLONYA 17-18 SANİYEDE MİKROBU YOK EDİYOR!

Ulusal, hayatımızın bir parçası haline gelen Koronavirüs ile birlikte hijyen alışkanlıklarındaki değişiklikleri ise şöyle anlattı, “Avrupa’ya Türkler kolonya götürdüğünde Avrupalılar şaşırırmış. Kullanmadıkları için kolonyanın ne olduğunu bilmezler. Kolonya Türk kültüründe olan tütün kolonyası, zeytin kolonyası ve birçok çeşitte olan kolonya Türklere has bir üründür. Kolonya yüz üzerinden 99 dezenfektanda en iyi üründür. 80 derece alkol vardır. 17-18 saniyede üzerinizdeki mikrop ve virüsleri yok eder. Kolonya alışkanlığının tekrar geri gelmesi iyi oldu. Tek bir zararı vardır, ellerinizde hassasiyet varsa kuruma ve dökülme yapar. 

KULLANDIĞINIZ ÜRÜNE DİKKAT EDİN!

Nefes alma yoluyla, birçok virüs ve bakterinin insan vücuduna geldiği görülüyor. Dünyanın da hızla büyümesiyle ve GDO ‘lu ürünlerin çoğalmasıyla, insan teması olan yerlerde gençlerin ve tüm insanlığın toplu alanlarda mutlaka maske kullanmaları gerekiyor. Maskenin 3 katlı olması ve Sağlık Bakanlığı izni olması gerekmektedir. Hijyen ürünlerinde ise, Sağlık Bakanlığı izni, dermatolojik testlerden geçmesi, Biyosidal belgesi olması lazım. Bu işler çok para ettiği için, insanlar alkolle suyu karıştırıp satıyor.” dedi.

ÜRÜNLERİ MUTLAKA KONTROL EDİN!

Kolonyaların belgeli olup olmadığının kontrolünün nasıl yapılması gerektiğini anlatan Ulusal, “Günümüz insanı internet kullanıyor. Vatandaşın dikkat etmesi gereken, kolonya şişesinin üzerinde bulunan firmanın internet sitesine girerek, belgeler bölümünden Sağlık Bakanlığı üretim izin belgesini, ISO 9001onaylarını gördüğü zaman rahatlıkla ürünü kullanabilecekler.

VİRÜSÜN BİTECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM!

Koronavirüs salgını ile ilgili Ulusal, “Bu olay bitse de daha farklı yeni bakterilerin oluşacağını düşünüyor bu olayında biteceğini düşünmüyorum. İnsanlar çok ciddi ve katı kurallar uygularsa belki biter.” dedi. 

KİŞİSEL HİJYENİNİZE ÖNEM VERİN!

Ev hijyeni, kişisel hijyen ve giysilerdeki hijyeni nasıl sağlamamız gerektiği konusunda ise, “Kişisel hijyen işyerinde ne kadar sağa sola dokunursak enfekte oluruz, enfekte olduğunuzu hissettikçe dezenfekte yaparsınız. Kıyafetlerinizi her gün 70-80 derece yıkanması gerekir. Her gün duş almak ve el hijyeni için ise eski sabun kullanmak gereklidir. Çok titize inersek ortam dezenfektanları kullanılabilir. Sirkeli suyu 1 gün bekletirseniz o da dezenfektan görevi görebiliyor.

KALİTELİ ÜRÜNÜ DOĞRU KULLANMAK ŞART!

Vatandaşın, maske ve dezenfektanları kaliteli ve onaylı ürünleri doğru bir şekilde kullanması çok büyük önem taşıyor. “ dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.