Her Şey Muhtar Olabilmek İçin

Her Şey Muhtar Olabilmek İçin

Mevcut Muhtar ve Adayları İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Siyasi Parti Başkanlıklarında seçmen listesine eklemeye yeni seçmenler için koştururken, ya seçmenin hali ne olacak kesilen para cezalarıyla.

A+A-

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi oy kullanacakların listesinde usulüz eklemeler yapıldığı iddiası ile mevcut muhtar adayı ve adayları şikâyetlerini ve itirazlarını etmek için başta Bafra İlçe Seçim Kurulu olmak üzere, Siyasi Parti Başkanlıklarından çıkmıyorlar.

Oy kullanacak olan vatandaşların Seçim Kurulan çıkan Listeler oturdukları mahalle muhtarlıkları tarafından asılan listede oy kullanacakların sayısının artması aday olan muhtar adayların tarafından nasıl bir yol işleneceği konusunda bilgilenmek için son günlerde başta Bafra İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı olmak üzere, Siyasi Parti başkanlıklarının kapılarını aşındırarak şikâyet ve itiraz hakları konusunda nasıl yol izlenmesi gerekiyor konusunda yardım istiyorlar.

Kimi mahallerinde seçmen listesinin artmasından, kime de listeye eklenen seçmenin itirazdan dolayı seçmenlikten çıkarılma konusunda İlçedeki Seçim Kurulu Başkanlıklarına ve Siyasi Partilerin Başkanlıklarının bu aralar bu konu üzerinden başları ağaracak gibi görünüyor. Mevcut muhtar adayı ve adaylarının 04.01. 2019 tarihinde başlayan Seçmen Listelerine şikâyetlerini ve itiraz hakkı olan 04.01. 2019 ve 17.01.2019 tarihine kadar yapabilirler.

Bu süre zaman biriminde itirazlar konusunda başta Bafra İlçe Seçim Kurulu ve Siyasi Partilerin Başkanlıklarında mevcut muhtar adayı ve adaylarının son şikâyet ve itiraz tarih olan 17.01. 2019 tarihine kadar süreceği ön görülüyor. Son itiraz tarihine kadar Bafra İlçe Seçim Kurulu olmak üzere Siyasi Parti Başkanlıklarında yoğunluk yaşanıyor, ama bir anlık yanlışları ise seçmenin para cezası almasına neden olabilirler.

Buradaki asıl sorunu seçmen yaşıyor sebebi de seçmen listesinde adı başka uzak mahallerde çıkınca, ceza sıkıntısıyla baş başa kalıyor. Adres değişikliği yüzünden seçmen listesinde başka uzak mahaller de çıkınca ceza şokuyla karşılaşabiliyor. Burada seçmenin akıllı olması lazım, kimseyi kırmak istemeden kendisinin ise para cezası da bu işin başka bir sorunu oluyor.
Seçmenler Para Cezasıyla Karşılaşabilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.