HEM MÜEBBET HEM DE 34 YIL CEZA ALDI

HEM MÜEBBET HEM DE 34 YIL CEZA ALDI

Samsun’da bir otele silahlı baskın düzenleyerek 1 çalışanı öldürüp,2 çalışanı da ağır yaralayan sanık, yargılandığı mahkemede kendisinin daha önce de adam öldürdüğünü belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi

A+A-

2 çalışanı da ağır yaralayan sanık, yargılandığı mahkemede kendisinin daha önce de adam öldürdüğünü belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de katil zanlısını hem müebbet hapis hem de 34 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. 
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan bir otelde yaklaşık 9 ay önce meydana gelmişti. Otele gelen Hurşit Şahin'in (47) tabancayla ateş açması sonucu otel çalışanlarından Kenan Öre (53) hayatını kaybetmiş, Fatih Ç.(45) ve Erol T. (20) de ağır yaralanmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan Hurşit Ş. ile birlikte olay sonrası kendisine yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen Muzaffer Yılmaz (38), Ü.Z. (30), S.T.(31), B.I., İ.U. ve H.K.'nin yargılanması sona erdi. 
Öldürülen Kenan Öre'nin babası Kerim Öre, "Oğlumu niye vurdu, sebep ne? Suçsuz yere oğlum gitti" dedi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında Hurşit Şahin, mahkeme başkanının son sözü sorması üzerine, "Ben daha önce de adam öldürdüm. Hiç kimseyi tasarlayarak öldürmedim. Ben ağırlaştırılmış müebbet istiyorum. Birileri sevinsin. Diğer sanıkların suç yok. Benim adaletim bana, senin adaletin sana ait. En ağır cezayı bana ver" ifadelerini kullandı. 
Muzaffer Yılmaz ise, "Ben bu suçlara karışmadım. Hiç bir suçum yok. Misafir olarak geldim" şeklinde konuştu.
Mahkeme, suçunu itiraf eden Hurşit Şahin'i 'Kenan Öre'yi öldürmek' suçundan müebbet hapis, 'Fatih Ç. ve Erol T.'yi öldürmeye teşebbüs' suçundan 15'er yıldan 30 yıl, 'Erol T.'ye hakaretten' 1 yıl 13 ay, 'ruhsatsız silah' suçundan da 2 yıl olmak üzere müebbet hapis cezasının yanı sıra toplam 34 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. 
Hurşit Şahin ile birlikte tutuklu olarak yargılanan Muzaffer Yılmaz ise 'öldürmeye iştirakten' 8 yıl 4 ay, '2 kişiyi öldürmeye teşebbüse iştirakten' 6 yıl 3'er aydan 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 20 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
B.I., İ.U. ve H.K.'ye de 'suçluyu kayırmak' suçundan 5'er ay hapis cezası verildi. B.I. ve İ.U.'ya verilen 5'er ay hapis cezası ertelendi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.