Helal gıda helal kazanç semineri

Helal gıda helal kazanç semineri

Gıda Mühendisi Abdussamet Boyu, kanatlı hayvanların helal olarak kabul edilmesi için kesilirken besmele çekilmesi gerektiğini ifade etti.

A+A-

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi, Öğretmenevi’nde “Helal Gıda Helal Kazanç” adlı seminer düzenledi. “Biz bu topraklarda böyle gördük, helalinden kazanırız, helalinden harcarız” temalı konferansta Gıda Mühendisi Abdussamet Boyu ve Ahmet Mollahüseyinoğlu Hoca Efendi sunum gerçekleştirdi.
Seminerin açılışında konuşan AGD Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İdris Yüce, “AGD faaliyetlerini, ‘insanların en hayırlısı, en çok faydalı olandır’ düsturunca üretmektedir. Gayemiz yeryüzünde Hakkın hakim olduğu adil bir dünya düzeninin sağlanmasıdır. Adil bir dünya düzenini ancak şuurlu nesillerin kuracağı inancındayız. Bu sebeple gençliğimizin şuurlanması için ülkemizin dört bir yanında açtığımız evlerimiz, yurtlarımız, eğitim merkezlerimiz ve seminerlerimizin hepsi bu amaca hizmet etmektedir. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. 35 yaşının altında 30 milyon gencimiz var. Bu yüzden sorumluluğumuz çok büyük. Gençliğimizin kendi öz benliğinden uzaklaşıp, taklitçi popüler kültürün etkisi altına girdiği bu dönemde yaptığımız bu programlarla ‘durun kalabalıklar, bu sokaklar çıkmaz’ diyoruz. Mekke’nin Fethi, İstanbul’un Fethi, Kutlu Doğum Etkinlikleri, Malazgirt’in Fethi, Diyarbakır’ın Fethi ve Çanakkale Anma Programları, bunların hepsi özünde bu gençliğin tekrar tarihi bağlarıyla bağını kurmak içindir” dedi.

“HER KANATLI HAYVANI KESERKEN BESMELE ÇEKİLMESİ GEREKİR”
Her kanatlı hayvan için ayrı ayrı besmele çekilmesi gerektiğinin altını çizen Gıda Mühendisi Abdussamet Boyu, “Günümüzdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi de kanatlı hayvanların kesilmesi konusu. Kırmızı etin fiyatından dolayı en çok kanatlı hayvan eti tüketiyoruz. Birtakım sertifikalar görüyoruz ama bunların güvenirliği noktası da tartışılır. Kanatlı hayvanların kesiminde uygulanan yöntemleri çok önemli. Mutlaka her hayvanı keserken besmele çekilmesi gerekiyor. İşe başlarken besmele çektiniz, bu yeterli değil. Her hayvanın kesilirken mutlaka besmele çekilmesi gerekiyor ve boğazının tamamının kopartılmaması gerekiyor. Uygun bir kesim yöntemi uygulanıp boğazının tamamı kesilirse bu hayvanın eti yenir fakat hayvanlara eziyet edileceği için bu çok uygun görülmemiştir” diye konuştu.
Konferans Ahmet Mollahüseyinoğlu Hoca Efendi’nin ‘Helal Kazanç’ sunumu ile sona erdi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.