HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: “Sorunları Diyalogla Çözmeye Hazırız”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: “Sorunları Diyalogla Çözmeye Hazırız”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: “Sorunları Diyalogla Çözmeye Hazırız”

A+A-

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır’ın Sur ilçesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her türlü sorunun çözümü için diyaloğa hazır olduklarını belirterek, insanların barış masasına dönülmesini istediklerini söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin milletvekilleri Leyla Zana, Çağlar Demirel, Nursel Aydoğan, Meral Danış Beştaş ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte Diyarbakır Valiliği’nce bugün sabah 05.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesine geldi. İlçenin bitişiğindeki Dağkapı Meydanı’nda açıklamalarda bulunan Demirtaş, halkın barış ve müzakere sürecini ne olursa olsun desteklediğini ve barış masasına dönülmesine insanlarda büyük bir istek ve özlem olduğunu söyledi.
“ÇAĞRILARI LAF OLSUN DİYE YAPMIYORUZ”
Çağrılarını tek taraflı yapmadıklarını ve yapmayacaklarını söyleyen Demirtaş, “Silahlar sussun, eller tetikten çekilsin ve karşılıklı derhal ateşkes pozisyonuna geçilsin derken de kişisel düşünce ve istekleri dile getirmiyoruz. Türkiye’nin batısından doğusuna Kürt halkının neredeyse tamamına yakını ve Türkiye toplumunun duygusunu dile getiriyoruz. Bunun mutlaka ciddiyetle değerlendirilmesini bekliyoruz. Yaptığımız çağrılar sıradan ve gelişigüzel laf olsun torba dolsun diye çağrılar değildir. Herkesin ve bütün tarafların çağrılarımızı olgunlaşmış halk düşüncesi olarak dikkate ve ele alması gerekir. Ankara’nın da, Kandil’in de, halkın bu beklentisi ile ilgili somut ve net bir proje ve gelecek karşılayacak bir tutum bekliyoruz. Bizim yaptığımız çağrılara karşı verilen çağrılar vardır. Operasyon sona kadar sürecek ve son terörist kalmayana kadar diyenler var. Öbür tarafta müzakereye hazırız, ateşkes karşılıklı olursa hazırız diyenler de vardır. Her iki taraftan artık bu işin silahla çözülemeyeceğine dair inanlar da mevcuttur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.