Hazine'ye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor

Hazine'ye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor

Bafra ilçesine bağlı Darboğaz Köyünde, hazineye ait tarım arazileri satışa çıkarılıyor.

A+A-

Köylünün yıllarca ekip biçtiği ve geçimini sağladığı hazineye ait tarım arazilerinin satışa çıkarılacağı, arazileri almak isteyenlerin ihalesiz ve sadece bedelin yarısını ödeyerek bu topraklara sahip olabileceğini bildirdi.

   TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINDA; SATIŞ BEDELİ, REYAÇ BEDELİNİN %50’Sİ  

     6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanun, geçen yıl yürürlüğe girmiş ve bu kanunla hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti. Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satılmaya başlanmıştı.

          TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINDA SON BAŞVURU 28 NİSAN 2014

     Geçimini tarımcılık faaliyetleri yaparak sağlayan vatandaşların uzun süredir şikâyet ettiği Hazine'ye ait tarım arazileri konusunda müjde verdi. Hazine'ye ait tarım arazileri yarı fiyatına köylünün olacak.

      Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Proje Dairesi Başkanlığı satış bedelinin; peşin ödemesinde %20, en az yarının ödenmesinde %10 indirim, 6 yıla kadar faizsiz taksit imkanı, harç ve damga vergisinden muafiyet, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedeli kadar indirim imkanı veriyor.

       Hazineye ait tarım arazileri, hissedarlarına, kiracılarına, kullanıcılarına doğrudan satılıyor.

   DARBOĞAZ KÖYÜNE AİT 300 TANE HAZİNE BAŞVURU DOSYASI MEVCUT

     Bafra ilçesine bağlı Darboğaz Köyünde, hazine araziler konusunda başvuruların alınmasına devam ediliyor.

     Hazineye ait tarım arazilerinin kaderi belli oldu. 2-B arazilerinin satışına yönelik çalışmayı tamamlayan ekonomi yönetimi, yeni bir düzenlemeyi raftan indiriyor.

     Düzenlemeyle köye dönüşlerin hızlanacağı belirtilirken, az da olsa devlete gelir sağlanması hedefleniyor. Maliye, yasanın bir an önce çıkarılmasını istiyor.

    Bafra ilçesine bağlı Darboğaz Köyü Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, “2-B arazilerinin satılması için yetkili mal müdürlüğü ekibi Köyümüze geldi. 2-B yasası bizim köyde az olmalıdır. Çünkü bizim köyümüzde arazilerimiz kırsal alandadır. Devlet bize, 1960’lı yıllarda kırsal alanda fındık dikmeyi öğretti. Şuan bizim köyümüzde arazilerimiz fındık, hazine arazi varsa, hazine arazilerimizi satın alacağız” dedi.

     Darboğaz Köyü Muhtarı Necati Mürtezaoğlu, “Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı konusuna çok önemli, yeter ki geçimini tarımla sağlayan vatandaşlar mağdur olmasın. Bu süreçten sadece köylü kazançlı çıkacak, bu uygulama kapsamında bir çok tarım arazisinin Hazinenin mülkiyetinden çıkmasını ve tapularının vatandaşlara geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

                                                              

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.