Hayvanları koruma vakfı üyesi doktor, köpeği tekmeledi iddiası

Hayvanları koruma vakfı üyesi doktor, köpeği tekmeledi iddiası

Samsun’da bir köpeğe tekme attığı anlar güvenlik kamerasına yansıyan Birleşik Hayvanları Koruma Derneği  (UPA) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Oğuz Bozkurt Sınar, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

A+A-

Olayla alakalı açıklamalarda bulunan Sınar, 'Köpeğimizin bana arkadan sarılmasıyla bacağımdaki yaranın acı vermesi sebebiyle bir anda refleks hareketi ile istemsiz bir hareket yaptım. Hayvanlara her hangi bir kastım ve zarar verme gibi bir maksadım yoktur' dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Aksu ise, ‘Derneğimize kamera koyarak bu durumdan fayda sağlamaya çalışan kişilerle alakalı adli süreci başlatıyoruz. Sınar, derneğimize ayda 400 bin TL’ye yakın maddi yardımda bulunan bir üyemizdir’ dedi.

Olay geçtiğimiz günlerde UPA’ya ait yerleşkede meydana geldi. Gece saatlerinde hayvanları beslemeye giden Dr. Oğuz Bozkurt Sınar, besleme sonrasında bir köpeğin arkasından hamle yapması üzerine köpeğe tekme attı. O anlara ait güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkan Sınar, gelen tepkiler üzerine yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

hayvanlari-koruma-vakfi-uyesi-doktor-kopegi-tekmeledi-iddiasi.jpg

“YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

UPA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Aksu, yaptığı açıklamada, 'Derneği’misin yönetim kurulu üyesi Dr. Oğuz Bozkurt Sınar, gece beslemeye gitmiş, besleme sonrası oradan ayrılırken köpeğin arkadan üstüne atlamasıyla, arkasında bulunan yarasından dolayı ani refleks yapmış istemsiz bir şekilde köpeğimize bir tepki vermiştir. Kendisi birey olarak vakfımıza her yıl 400 bin lira maddi destek veren bir üyemizdir. Kendisi bu işe gönüllü olmuş, bu iş için çabalayan bir kişidir. UPA’ya ait yerleşkeye kamera koyan kişiler ve bu olayı rant haline çekmek isteyen bireylerle adli sürecimiz başlamıştır. Olayda bir kasıt bir zarar verme yoktur kamuoyuna saygıyla belirtirim” dedi.

'HAYVANLAR KARŞI BİR KASTIM YOKTUR'

Sınar ise, Kötü bir görüntü olduğunu düşündüğü şeyi servis ediyor ama öncesi ve sonrasını maalesef göstermiyor. Çünkü burada yapılan iyi niyeti çabayı göstermek değil.

Niyeti operasyon yapmak yani bu yapılanma UPA kötü işte bunlar psikopat, hayvanlara zarar veriyor. 

Zaten görüntüye akıl ve mantıkla bakıldığında ne olduğu anlaşılır. Şiddet nasıl? Bu bir şiddet mi? Sürekli bir vurma var mı?  Eylem sürekli devam ediyor mu? Oraya gecenin bir saatinde neden gelmiş? Düzenli geliyor mu?  Bunların hepsi bir olayın tanımlanması için çok önemli.

hayvanlari-koruma-vakfi-uyesi-doktor-kopegi-tekmeledi-iddiasi-001.jpg

Hayvan severlerin bu konuya uymaları gerekiyordu ama hayvan severler malesef manipüle eden çıkar odakları var.

Yani bunlar yurtdışından da besleniyor Türkiye içerisinde de var. Ama bunların tamamıyla kampçı bir grup, sivil toplum örgütü destekliyor.  Onlarında acık söylemek gerekirse saldırısına maruz kaldık.

Ama şunu söyleyeyim: Akıl, sağduyu bunun gerçekliğinin gösterecek. Bu gerçekliği gösterene kadar da o pasif toplum örgütüne etik olarak. Biraz yönetimden geri çekileceğim.  Ama hayvan severliğe devam edeceğim.  Ben bir hayvan severim. Yıllarca hayvan severlik yaptım. Bunu yaparken de gönülden yapıyorum ve kendi kaynaklarımızı kullanıyoruz. Biride bize gelip işte size şunları verelim bunları alın demiyor. Her şey paradır. Bunu görmek gerekiyor. Yakıtı, beslenmesi, tedavi süreçleri biz sonuçta devlet değiliz her şeye yetişemeyiz.

hayvanlari-koruma-vakfi-uyesi-doktor-kopegi-tekmeledi-iddiasi-002.jpg

Olanaklarımız belli ama elden geldikçe bu olanaklarımızı rölanti sorununu çözebilmek için zaman arıyoruz.  Ben sonuçta hem doktorum hem bir iş adamıyım.  Bu anlamıyla da zaman ayırıyorum yani.   Burada olmamın başka nedeni olamaz. Gecenin bir köründe gelmemin nedeni de gündüzleri çalışıyorum, annemde korona ve yoğun bakımda şuan annem bu durumdayken ben buraya geliyorsam,  açıklanacak tek şey vardır oda hayvanseverlik” dedi.

Özel Haber : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum