Hayvan pazarı dışında kurbanlık satışı yapılmayacak

Hayvan pazarı dışında kurbanlık satışı yapılmayacak

Havza Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karar doğrultusunda hayvan pazarı dışında kurbanlık alışverişi yapılamayacağı bildirildi.

A+A-

Havza Müftüsü İlyas Akyazı, yaptığı açıklamada, Kurban Hizmetleri Komisyonunun Kaymakam Vekili Fahri Onay başkanlığında toplandığını ve Kurban Bayramı'nda halkın dini vecibelerini rahat şekilde yerine getirebilmeleri için bir dizi tedbir alındığını belirtti.

Bu kapsamda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kurban satış yeri olarak mevcut hayvan pazarının kullanılması ve pazarın bayramdan 15 gün önce açılıp bayramın ikinci günü akşamına kadar açık kalmasının kararlaştırıldığını aktaran Akyazı, şunları kaydetti:

“Söz konusu hayvan pazarı dışında kurbanlık hayvan satışına belediye ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce engel olunacak. Kurban satış yerlerinde insan ve çevre sağlığı, güvenliği ile hayvan haklarına değer verilecek. Yetiştirici, satıcı, alıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, su, tuvalet, kapalı oturma yerleri ve benzeri yerler belediye tarafından hazırlanacak. Kurban kesim yerleri dışında kurban kesimi için uygun olan yerlerde, kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kesmek, dini ve hijyenik şartlara uymak serbest olacak. Kesilen kurbanlıkların kulak küpeleri veya kulak küpe numaraları, mahalle muhtarları aracılığıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilecek. Kurban atıkları ve hastalıklı organlar, çukurlara gömülecek. Kararlara uymayanlara 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası uygulanacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.