Havza’daki Pazarlarda Düzenleme

Havza’daki Pazarlarda Düzenleme

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ilçede Salı günleri açılan süt ve süt ürünleri pazarı ile sebze pazarında düzenleme yapıldığını belirtti.

A+A-

Havza Belediyesi Zabıta ve Park Bahçe Ekipleri, Pazar yerlerinin etrafı bariyerler ile çevrilerek kontrollü giriş yerleri oluşturdu.
Çalışmaları inceleyen Başkan Özdemir; “Ekipler tarafından Pazar yerleri bariyerler ile çevrilerek giriş ve çıkışları noktaları oluşturuyoruz. Pazar kurulduğu andan itibaren Pazar esnafına eldiven ve maske dağıtımı yaparak satıcıların maskesiz ve eldivensiz çalışmalarının önüne geçeceğiz. Yine oluşturulan giriş noktalarında halka maske ile eldiven dağıtımı gerçekleştirilecek ve ateşleri kontrol edilecek. Ayrıca Pazar girişlerinde dezenfektan noktaları oluşturulacak.  Zabıta ekipleri ise pazardaki denetimlerinde sosyal mesafe kuralı ve seçerek alışveriş yapılmaması konusunda hem halkı hem de vatandaşları sık sık uyaracak.” dedi.
Özdemir, pazara gelen vatandaşların maske takmalarının zorunlu olduğunu hatırlatarak; “Pazar yerine maskesiz kimse alınmayacak. Kurallara uymak salgının önüne geçilmesi ve sağlığın korunmaması için önem arz etmekte. Halktan ricam, kullandıkları maske ve eldiven gibi koruyucu malzemeleri gelişigüzel sokaklara atmamalarıdır. Biz, halk için 24 saat aralıksız çalışmaktayız. Havza Belediyesi olarak Pazar esnafımıza destek olmak amacı ile esnaftan işgaliye ücreti alınmayacak.” dedi.
Belediye tarafından Şehir İçi Minibüsçüler ve Servisçiler Kooperatifi’ne de maske verildi. Minibüs sürücülerine toplu taşıma kuralları hatırlatılarak maske takma zorunluluğuna uyulması istendi.

Havza’daki Pazarlarda DüzenlemeHavza’daki Pazarlarda DüzenlemeHavza’daki Pazarlarda DüzenlemeHavza’daki Pazarlarda Düzenleme
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.