Havza'da Öğrenci ve Velilere Mahremiyet Eğitimi

Havza'da Öğrenci ve Velilere Mahremiyet Eğitimi

Havza'da çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi amacıyla anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile velilere yönelik mahremiyet eğitimi veriliyor.

A+A-

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimde, İlçe Çocuk Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar gereğince ihmal ve istismarın önüne geçmek, çocuk ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla ilkokul ve anaokulu düzeyindeki çocuklarla ailelere yönelik mahremiyet eğitimi gerçekleştiriliyor.

Eğitimde Havza Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapan çocuk gelişimci Melek İnan ve sosyal çalışmacı Sevcan Köse tarafından öğrencilerin yaş gruplarına göre hazırlanmış görsel ve materyallerle ihmal ve istismarın önlenmesi kapsamında çocuklar için mahremiyetin ne olduğunu anlatılıyor.

Öğrencilere güven, tehlike, iyi dokunuş, kötü dokunuş, iyi sır ve kötü sır gibi kavramlar öğretiliyor.

Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu, çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarının önüne geçmek amacıyla eğitim düzenlendiğini söyledi.

Çocukların kendilerini koruyabilmeleri, özel alanlarının kendilerine ait olduğunu bilmeleri ve başkalarının özel alanlarına saygı duymaları gerektiğinin farkına varmalarını öğretmeyi amaçladıklarını anlatan Mutlu, "Ailelerinse çocuklarını yetiştirirken özel alanları konusunda farkındalık oluşturmaları, çocuktaki var olan değişimlerle çocuğun nasıl bir muameleyle karşı karşıya kaldığını çözümleyebilmeleri, ihmal ve istismar vakasıyla karşı karşıya kaldıklarında çocuklara nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilinçlenmeleri amaçlanmıştır." dedi.

Mutlu, ilçedeki 22 ilkokul ve 2 anaokulundaki öğrencilerle ailelerine yönelik eğitimin 3 Mayıs'a kadar süreceğini kaydetti.

11-052.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.