Havza'da Kadir Gecesinde  Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Havza'da Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, Kadir Gecesi münasebetiyle ziyarete açıldı.

A+A-

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, Kadir Gecesi münasebetiyle ziyarete açıldı.
727 yıllık tarihi ile ilçenin en eski camisi olan Yörgüç Paşazade Mustafa Paşa Camisi’nde bulunan Sakal-ı Şerif, her yıl Kadir Gecesi'nde ziyarete açılıyor. Havza’nın Kaplıcalar mevkisinde bulunan ve 1296 yılında Yörgüç Paşazade Mustafa Bey tarafından İmaret Mahallesi'nde inşa ettirilen camide Hazreti Muhammed’in Sakal-ı Şerif’i muhafaza ediliyor.
Kadir Gecesi'nde kılınan teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif dualar ve salavatlar ile cami imam-hatibi Fahrettin Gündüz tarafından ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif’i görmek isteyenler sıraya girerken, görenler duygulu anlar yaşadı. Ziyaret sabah namazına kadar devam etti.

Belediyeden tatlı ikramı
Öte yandan, ilçede Kadir Gecesi de camilerde ihya edildi. Kadir Gecesi münasebetiyle Havza Belediyesi tarafından camilerde vatandaşlara tatlı ikramı yapıldı. Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt’un koordinesinde gerçekleştirilen tatlı dağıtımında vatandaşların Kadir Geceleri tebrik edildi. Etkinlikte vatandaşlara tatlı ikram eden Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, vatandaşların Kadir Gecelerini tebrik etti.havzada-kadir-gecesinde-sakal-i-serif-ziyarete-acildi4.jpghavzada-kadir-gecesinde-sakal-i-serif-ziyarete-acildi3.jpghavzada-kadir-gecesinde-sakal-i-serif-ziyarete-acildi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.