Havza’da istihdama yönelik proje

Havza’da istihdama yönelik proje

Havza’da kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile hazırlanan ve son aşamasına gelinen Havza Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi değerlendirme toplantısı Havza Belediyesinde düzenledi.

A+A-

Havza’da kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacı ile hazırlanan ve son aşamasına gelinen Havza Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi değerlendirme toplantısı Havza Belediyesinde düzenledi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “İnşallah Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz kapsamında Havza ekonomiye ve istihdama katkısı ile ülkemizin yükselen değeri olacak.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in makamında gerçekleştirilen toplantıda son aşamasına gelinen Havza Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Havza Ticaret ve Sanayi Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ortaklığında ve Havza Organize Sanayi Bölgesindeki iştirakçi firmalar iş birliği ile hazırlanan ve Organize Sanayi Bölgesi'nde ihtiyaç duyulacak ara elemanlar yetiştirmeyi hedefleyen Havza Nitelikli Mesleki Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi Projesi değerlendirme toplantısı Havza Belediyesinde gerçekleştirildi.

Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ; “Proje ile Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul binası atölyeleri içerisinde kurulacak olan Nitelikli Eleman Yetiştirme Sürekli Eğitim ve Üretim Merkezi bünyesinde teknolojik olarak üst düzeyde bir atölye kurarak yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı planlamaktayız.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Havza OSB’de firmaların yatırımlarını tamamlaması ile nitelikli işgücü ihtiyacının her geçen gün artmakta. Havza Belediyesi olarak Havza OSB’deki iş gücü talebini karşılamak ve mesleksizlik nedeni ile işgücüne katılamayan bireylerin bir meslek sahibi olarak üretime katılımını sağlamak için hazırlanan projemizin son aşamasına gelindi. İnşallah projemiz kapsamında kurulacak atölye ile kalifiye ara eleman ihtiyacına cevap verecek işgücü oluşturmak en büyük hedeflerimiz arasında. Havza OSB’de alan genişleme çalışmaları tamamlandığında daha fazla yatırımcı bölgemize gelecek ve işgücü ihtiyacı artacak. Bunun için şimdiden gerekli hazırlıkları yapmanın gayretindeyiz. Halkımıza ve ilçemize değer katacak bu ve benzeri projelerimizin hayata geçirilmesi için kalkınma ajansları ve diğer kurumlarımız ile her zaman işbirliğinde olacağız. İnşallah Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz kapsamında Havza ekonomiye ve istihdama katkısı ile ülkemizin yükselen değeri olacak.”dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ise kuruluş amaçları doğrultusunda çalıştıklarını ve bölgenin kalkınmasının öncelikleri olduğunu belirtti.

 Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ; “Projede ilk etapta 200 kişi faydalanmasını hedeflemekteyiz. Projemizin bütçesi ise yaklaşık 9.295.320 lira olduğunu belirterek ; "İnşallah bölgede kalifiye eleman ihtiyacını bu proje ile karşılayacağız. Sanayi ve eğitim ayağını bir araya getirdiğimizde ilçemiz ve bölgemiz daha hızlı bir şekilde kalkınacak." Dedi.

Toplantıda Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bilen, okul idarecileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi Seyit Ahmet Dikmen katıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.