Havza'da Ebeler ve Hemşireler Günü Kutlandı

Havza'da Ebeler ve Hemşireler Günü Kutlandı

Havza'da, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

A+A-

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Devlet Hastanesi Başhekimliğince ilçedeki özel bir tesiste düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün insanın doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam sürecini kapsadığına işaret etti.

Sağlık görevlilerinin fedakarca yaptıkları işin takdire şayan olduğunun altını çizen Özdemir, "Yeri geldiğinde bir çocuğun hayatını kurtarmak için kendi çocuğunuzu, evinizi yalnız bırakarak çalışmaktasınız. İnsana hizmet etmek onurdur ve siz bu onuru en fazla hak eden mesleklerden birini ifa etmektesiniz. Tüm ebe ve hemşirelerimizin gününü kutlarım. Bu vesile ile elleri öpülesi annelerimizin anneler günü kutlu olsun." dedi.

Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Keçeci ise ebe ve hemşirelerin haftasını kutlayarak, "Hemşirelik ve ebelik mesleği fedakarlığın tam karşılığıdır. Aynı zamanda evde bir anne, ailede bir kardeş, anne babaya bir evlat olan sizler sahadaki özverili çalışmalarınızla fedakarlığın temsilcileri ve sağlığın beyaz bayrak sallayanlarısınız." diye konuştu.

Ebe ve hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel taşı olduğunu vurgulayan Keçeci, "Sağlık hizmeti bir ekip işi ve bütün ekip üyeleri, kendi alanında değerli bireylerdir. Dünyada en kıymetli şey insan, insan için de en kıymetli şey sağlığıdır. İnsan sağlığına hizmet için fedakarca çalışan tüm ebe ve hemşirelerimizin günü kutluyor ve başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından meslekte 29 yılını dolduran Başhekim Keçeci ile 25 yılını dolduran ve emekliye ayrılacak hastane personeline plaket verildi.

Program, kesilen pasta ve Havza Belediyesi tarafından katılımcılara gül dağıtılmasıyla son buldu.

havzada-ebeler-ve-hemsireler-gunu-kutlandi-1.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.