Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi

Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi

Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgını dolayısıyla Mart ayında kapatılan ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile yeniden kapılarını açan berber ve kuaför solanlarını denetledi.

A+A-

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 ay önce geçici süreliğine kapatılan ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yeniden faaliyet geçen berber, kuaför ve güzellik salonları Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.
Havza Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Demir’in de katıldığı denetimlerde berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerine genelge ve uygulamalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre; bu işletmeler randevu sistemiyle 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet göstereceği, çalışanlar mutlaka maske kullanacak, müşteriler ise yapılacak işleme göre maskeyi çıkarabilecekleri, müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin temizliği ve dezenfeksiyonu yapılacağı, her işlem sonrası bu temizlik tekrarlanacağı ve kullanılan tüm malzemelere her yeni müşteri için temizlik, dezenfeksiyon ile sterilizasyon işlemi uygulanacağı hatırlatıldı.

Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi
Ayrıca Zabıta ekipleri havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacağı, müşteri isterse kendi kişisel malzemelerini yanlarında getirebileceği, berberlerde jilet ve ustura ile sakal tıraşı hizmeti geçici bir süre verilmeyeceği, ancak sakal tıraşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabileceği, ense fırçası kullanımı geçici süreliğine durdurulacağı, bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde de, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici bir süre verilmeyecekleri konusunda da bilgilendirme ve tebligat yapıldı.

Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin devam edeceğini belirterek; “Uzun süredir kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salon gibi işletmeler bu günden itibaren kurallara uymak kaydı ile açıldı. Esnafın kurallara ve alınan tedbirlere uymaları hem salgının önüne geçmekte elimizi güçlendirecek hem kendi sağlıklarını hem de müşterilerinin sağlıklarını korumuş olacaklar. Havza Belediyesi olarak işletmelerin dezenfeksiyonları tamamlandı ve her işletmeye yüz siperliği ve dezenfektandan oluşan hijyen paketleri ulaştırıldı. Esnaflara ve halka hayırlı olsun.”dedi.

Havza'da Berber Ve Kuaförler Denetlendi
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.