Havza'da 5 Fabrikanın Temeli atıldı

Havza'da 5 Fabrikanın Temeli atıldı

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza’ya gelişinin 100. yılı dönümünde Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) toplu temel atma töreni düzenlendi.Temel atma töreninde toplamda 150 milyon TL'lik yatırımlı, 5 sanayi tesisinin temeli atıldı.

A+A-

Törenin açılış konuşmasını yapan Gemikaya Holding Arkoz Gaz Beton Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Murat Avcı,  kuracakları işletme hakkında bilgiler vererek; “İnşallah 150 – 200 kişi arası bir istihdam sağlayacağız. İçinde yaşadığımız topluma faydalı olmak, ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarmak için el birliği ile projemizi hayata geçirmeye karar verdik" dedi.

Havza için çok önemli bir gün olduğunu ifade eden Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, "Atatürk’ün de söylediği ‘Her fabrika bir kaledir’ sözü üzerine Havza’ya beş kale kuruyoruz. Havza Organize Sanayi 960 dönüm mevcut alanı, 10 bin dönüm genişleme alanıyla orta Karadeniz’in en büyük sanayi alanına aday konumdadır. Devlet Demir Yollarımızın yapacağı yükleme rampaları içinde ihale aşamasına gelindi. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Havza OSB’nin kuruluş aşamasından bu yana her dönemimi yakından takip ettiğini belirterek, “Bu sadece Havza’nın ekonomisine katkı sunmak değil, ülke ekonomisine katkı sunmak için bir seferberliktir. Yapılan bütün yatırımlar ülkemizin kalkınması için. Ama bugün ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bugünlerde yatırım yapan firma sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’de Havza için iki önemli anının yaşandığını belirterek; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce 25 Mayıs’ta burada karşılamış ve misafir etmiştik. Halkın işgallere tepki göstererek milli bilincin uyandırılmasını sağlayan ilk resmi genelge, burada hazırlanmış ve yayınlanmıştı. Diğer tarihi an ise yakın gelecekte Kuzey Anadolu’nun en büyük sanayi merkezi olacak Havza OSB'de 5 fabrikanın temelini atıyor olmamızdır. Havza OSB'de bugün toplam 151 milyon liralık yatırımın temellerinin atılıyor. Heyecanımız da, hedeflerimiz de büyük. Her zaman dediğimiz gibi Samsun için taş üstüne taş koyanın yanında olacağız. Samsun için hayallerimiz var ve biz bu hayalleri siz saygıdeğer hemşerilerimiz ile gerçekleştireceğiz. En kısa sürede faaliyete geçecek tesislerimiz, ilçemize, halkımıza ve yatırımcı kuruşlara hayırlı uğurlu olsun. 5 sanayi işletmesi ilçe ve kent ekonomimize önemli katkılar sağlayacak” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise konuşmasında, Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Asarcık bölgesinin  Samsun açısından önemli olduğunu vurgulayarak; “Bu bölgeye yatırım yapabilmek, sanayiciyi bu bölgeye çekmenin nedenleri var. Bu bölgenin 3. bölge kalkınmasından çıkartılıp, en az 6. Bölge kategorisine aldırmalıyız. Hep beraber el birliğiyle bu bölgenin 6. bölge kategorisine aldırmak için mücadele etmeliyiz. Buna beraber yapacağımıza inanıyorum. Geçmişte Havza’da yaşamış atalarımız ve Kurtuluş Savaşı’na destek vermiş tüm yurttaşlarımızı minnet, şükranla anıyorum” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Samsun’da istihdamın, üretimin arttırılması, yatırımcıların yatırım yapması konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedefler doğrultusunda yoğun çalışma gayreti içerisindeyiz. İşte bugün burada Milli Mücadele'nin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya ayak bastığı günde, önemli bir temel atmaya hep birlikte imza atıyoruz. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına hayırlı olsun. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi mücadelemize katkı veren herkese teşekkür ediyoruz, Rabbim sayılarını arttırsın inşallah” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 00 yıl önce ülkeyi işgale kalkışanlara karşı bağımsızlık ve kurtuluş hareketinin ilk adımlarının bu topraklarda atıldığını belirterek; “ Ne tevafuktur ki, Türkiye’ye ekonomik olarak saldıranlara karşı, yine aynı şekilde güçlü bir adım bu topraklarda atılıyor. Dünya var oldukça bu aziz millet, aziz vatanda bağımsız olarak yaşayacaktır. İşte bugün bunu görüyoruz. 5 fabrikanın temeli atılıyor. Havza’nın tarihte önemi var, bundan sonra da geliştirerek bayrağı daha yükseklere dikecektir. Allah, milletimizin geleceğini parlatacak olan yatırımların bereketini artırsın”dedi.

 

Samsun Valisi Osman Kaymak Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun çıkışının 100. Yılının bir çok etkinlikle kutlandığını ve kutlanmaya devam edeceğini belirterek; “Samsun’da 6 tane OSB var. Merkez OSB bin 600 dönüm. Gıda OSB’de yer yok. Bu iki yerde de yatırımcılar yer istiyor. Biz yatırımcıları Havza ve Kavak’a yönlendiriyoruz. Gıda OSB’de 20 dönümlük bir alan için 10’a yakın firma ile görüşmeler yaptık. Yabancı yatırımcıların Samsunu anlatış şeklini hayretle izledim. Millet Samsun’a hayranlıkla bakıyor. Samsun’un konumu, 4 ulaşım yolunun da üzerinde bulunması, limanlarının olması bütün yatırımcılara cazip geliyor. Havza da bundan geride değil. Havza’da 15 yıllık hasret bugün bitiyor. Merkezde de OSB için yer bulmaya çalışıyoruz ama merkezde bulacağımız yerler her zaman yetersiz olacaktır. Çünkü artık doğa, turizm, deniz ve toprak bunlar çok değerli varlıklar. Bunları feda etmemiz çok zor. Eninde sonunda bütün Samsun ve bölge Havza’ya gelmek zorunda. Çünkü burası yol üzerinde. Burayı şimdi bin dönüm üzerine kuruyoruz ama 10 bin dönüm genişleme alanı var. Hızlı tren de buradan geçecek. İstanbul’da insanlar bir yerden bir yere gitmek için 1 saatlerini feda ediyorlar. Biz insanlara Samsun’dan Havza’ya gelin dediğimizde 40 dakikayı uzun buluyorlar ve buraya gelmiyorlar. Hızlı tren geldiğinde Samsun ile Havza birleşmiş olacak. Samsun merkezde başka uygun arazi de olmadığından herkes buraya gelecektir. Bu arsalar yarın çok kıymetli olacak. İnanıyorum ki bu arsalar 3-5 sene içerisinde dolacak ve biz 3-5 yıl sonra 10 bin dönüm için genişleme alanı konusunda çalışacağız. 5 kahraman arkadaşımız Havza’ya geldi ve kilidi kırdı, diğer yatırımcılarında önünü açacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından dua okundu ve Vali Kaymak ile protokol üyeleri tarafından 5 sanayi tesisinin temeli için butona basıldı.

 Törenin ardından protokol üyeleri Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Kaymak ve Başkan Demir ile beraberindekiler Havzalı işadamı Ergin Gümüşcü ve ortağının gemi makine parçaları imal edeceği tesisin inşaat alanını gezdi ve Gümüşçü’den bilgiler aldılar.  

Havzalı işadamı Ergin Gümüşcü  Havza’da yatırım yapmanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek; “İnşallah burada gemi makineleri yedek parçası imalatı yapacak bir fabrika kuracağız. 5 milyon liralık bir yatırım yapmayı planlamaktayız. 2 yıl içerisinde üretime geçecek olan fabrikamızda 70 Havzalı kardeşimize istihdam sağlayacağız. Bir Havzalı olarak Havzalı işadamlarımızı Havza’ya yatırıma davet ediyorum. Başka bir Havza yok ve bizler Havza’ya sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Vali Kaymak ve Başkan Demir ile beraberindekiler daha sonra başka bir inşaat alanına giderek burada beton attılar.

 Törene, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, yatırımcı firma sahipleri, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

havzada-5-fabrikanin-temeli-atildi-1.jpg

havzada-5-fabrikanin-temeli-atildi-3.jpg

havzada-5-fabrikanin-temeli-atildi-4.jpg

havzada-5-fabrikanin-temeli-atildi-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.